Zoek
Zoek

De Industrieel naam nieuw wooncomplex

De Industrieel. Dat wordt de naam van het appartementencomplex, dat in opdracht van WBO Wonen wordt gebouwd aan de Burgemeester Storkstraat. De naam is donderdagmiddag tegelijk met de onthulling van het bouwbord bekend gemaakt.
Er komen 21 appartementen. Het woongebouw krijgt als eerste in Berghuizen een lift en het wordt energieneutraal en gasloos gebouwd. De WBO had een prijsvraag uitgeschreven voor een passende naam voor het  complex.
Het bouwbord werd in eendrachtige samenwerking onthuld door WBO-directeur Dick Mol en CDA-wethouder Alida Renkema.
Daarna  kreeg wijkbewoner Hennie Olde Scholtenhuis, bedenker van de naam De Industrieel, de kans de door hem bedachte naam toe te lichten.
Hennie Olde Scholtenhuis: ‘Het complex ligt in een hoek met straatnamen van Oldenzaalse industriëlen: Gelderman, Stork en Kistemaker.  Bovendien ligt de voormalige fabriek van Gelderman op steenworp afstand. Het ontwerp heeft met kleine, stalen ramen een industriële uitstraling.’
De straatnamen in het nabijgelegen gebied Stakenbeek hebben namen die met de (textiel)industrie te maken hebben, zoals Wever en Spinner. Op 7 mei is er een informatieavond over het  complex in Stakenboer. Het tijdstip wordt door WBO nog bekend gemaakt.