Zoeken
Zoeken

Duikelrek, wipwap, evenwicht en klimmer

De gemeente heeft vier nieuwe speel- en klimtoestellen geplaatst in Park Stakenkamp. Twee ervan  zijn in de plaats gekomen van het draaitoestel en het klimtoestel apenhof, die in 2004 waren geplaatst en waren afgeschreven. Herstel van deze toestellen zou duurder zijn dan de aanschaf van nieuwe.
Een duikelrek en een ouderwetse wipwap. Dat zijn twee van de vier geplaatste speeltoestellen. De twee andere attracties zijn een speelstructuur evenwicht en een zeskant klimmer. Dat er nu vier toestellen zijn bijgekomen en twee verdwenen heeft te maken met 
Een betere verdeling van speeltoestellen op het terrein. Het zijn natuurlijk vormgegeven toestellen van Robinia hout. De toestellen van dit materiaal sluiten goed aan bij het nieuwe groene schoolplein van basisschool De Leemstee, dat tegen het park ligt en na schooltijd vrij toegankelijk is.
 
Het is volgens een woordvoerder van de gemeente niet de bedoeling dat er binnenkort nog meer gaat veranderen op deze speelplek. Het is een centrale speelplek in Zuid-Berghuizen, die een speelaanbod heeft voor alle leeftijden. Door deze laatste aanpassing van speeltoestellen is het aanbod nog completer geworden.

Tekst: Felix Nijland. Foto’s: Susanne Kuipers.