Zoek
Zoek

Jan Kip Trofee voor Jan Olde Kalter

Voor al zijn verdiensten in met name de voetbalwereld werd hij al eens koninklijk onderscheiden. Maar Jan Olde Kalter kreeg zaterdagmiddag  in stadshotel Ter Stege ook een aansprekende onderscheiding uit de carnavalswereld: de Jan Kip trofee.
Deze kwam hem vooral toe omdat onze wijkgenoot ooit medeoprichter was van OCV De Spanvöggel en van deze club was hij zelfs de allereerste markies. Jan Olde Kalter, gestoken in boerenkiel en rode zakdoek, was zichtbaar verrast toen hij in aanwezigheid van stadsprins Rob en zijn sik Marco de onderscheiding kreeg toegekend. De jaarlijkse toekenning van de prijs is een initiatief van carnavalsvereniging De Muiters.
Jan Olde Kalter is achter de schermen altijd actief gebleven bij zijn club FC Berghuizen en was recent nog betrokken bij de bouw van de muziekkoepel in Park Stakenkamp. In het verleden werkte hij vele jaren voor met name het jeugdvoetbal binnen de toenmalige Twentse Voetbal Bond (TVB) en FC Twente. Op dit moment onderzoekt hij nog steeds de historie van de vroegere Marke Berghuizen, werk waarvoor hij onder meer actief is binnen de historische vereniging De Dree Marken. Tevens is hij als adviseur verbonden aan de Stichting Kansrijk Berghuizen.
Hallo Berghuizen feliciteert Jan Olde Kalter van harte met de toekenning van de Jan Kip Trofee.