Zoek
Zoek

Duurzaamheid slag WBO in Zuid-Berghuizen

WBO Wonen voert dit jaar aan 98 woningen in de Dellenbeekstraat, S.I. Zwartzstraat en JH Molkenboerstraat verbetermaatregelen uit. In veel straten is dat recent al gebeurd.
Wie voor zichzelf op de rij zet wat er aan kansrijke nieuwbouwkansen in onze wijk voor handen is, kan daar alleen maar blij van worden. Realisatie van nieuwe wooncomplexen zal onze wijk nog gevarieerder maken en het zal bijdragen aan een nog betere wijkeconomie. In het kielzog van de nieuwbouwplannen voert corporatie WBO Wonen intussen een ingrijpende verbeteroperatie uit aan het woningbezit in de huursector.
 
Dit jaar komen 98 woningen in de Dellenbeekstraat, S.I. Zwartzstraat en JH Molkenboerstraat aan de beurt. Eerder al werd van 67 woningen aan de Albert Cuypstraat, Bloemenkamplaan en bij de oneven nummers aan de Ferdinand Bolstraat het dak vervangen. Aan de even kant van de Ferdinand Bolstraat, de Van Ostadestraat, Rembrandtstraat, Ruijsdaelstraat en Gerard Terborghstraat werden eveneens de daken vervangen en kregen de woningen nieuwe voordeuren.
 
Aan de Frans Halsstraat zijn de daken van flats (totaal 36 flatwoningen) veel beter geïsoleerd en werd het te dunne glas vervangen door HR++ glas. De schilder gaat hier nog aan het werk aan de voorzijde. Tien eengezinswoningen aan deze straat kregen nieuwe voordeuren; het dak werd aan de binnenkant geïsoleerd evenals de spouwmuren.
 
Aan de beurt komen ook nog 36 woningen aan de Bloemenkamplaan. ‘De exacte maatregelen zijn nog niet bekend’, vertelt werkvoorbereider en opzichter Vincent Grondman van WBO Wonen, ‘het wachten is nog op het startlabel.’