Zoek
Zoek

Eén grote fietsfamilie in Berghuizen

De 40e editie van de Fietsvierdaagse Zuid-Berghuizen was door het mooie weer een doorslaand succes. Fietsers uit het hele land roemen de sfeer. Marjo Miggelbrink, die vanachter de tafel in Stakenboer de fietsers ontvangt en hen de routes meegeeft, maakte een verslagje van de slotdag.
Om 8.15 uur zaterdagmorgen komen de eerste gasten al voor een bakkie koffie, alvorens ze op de fiets stappen. Veel mensen maken een praatje met deze of gene. Deze dagen zijn we een grote familie met maar één doel: lekker fietsen door Twente en de grensstreek. Na enkele uren komen ze in groepjes of alleen zich weer melden in Stakenboer voor het begeerde finishstempel. Iedereen heeft het over de heide in Het Springendal, die volop in bloei staat.
De route gaat deels door bossen en deels door agrarisch gebied. De tweede controlepost was vandaag bij Hoeve Springendal in Hezingen, waar na het grootste deel van de tocht door Duitsland voert. Vandaar gaat de tocht door Het Springendal over de Nutterse Es en de Ageler Es. Bij café Max in Agelo zit de eerste en laatste controlepost. Dan op naar de finish waar het laatste stempel wordt gezet en de medailles klaar liggen.
Als verrassing is ‘t Loaboerke aanwezig met ijs. Hier kunnen de mensen hun ijsbonnetje inleveren. De muzikale omlijsting op de laatste dag wordt verzorgd door de Oldenzaalse Smartlappenzangers. Zij zingen vanaf 16.00 uur tot de loterij en sluiten de Fietsvierdaagse af met nog een halfuurtje meezingers na de loterij. De deelnemers kunnen terugzien op vier mooie dagen met veel zon en mooie routes.
De prikkertjes op de kaart geven aan waar de deelnemers aan de 40e Fietsvierdaagse Zuid-Berghuizen vandaan komen.

Tekst en foto’s: Marjo Miggelbrink