Zoek
Zoek

Woningen Stakenbeek in de verhuur

Vanaf 26 juli tot en met 19 augustus kunnen woningzoekenden reageren op de sociale huurwoningen van WBO Wonen in de nieuwbouwlocatie Stakenbeek in Oldenzaal. Bouwbedrijf Trebbe bouwt hier 15 huurwoningen in opdracht van WBO Wonen.
In het nieuwbouwplan Stakenbeek zijn dit de enige huurwoningen. WBO Wonen verwacht de woningen begin november te kunnen opleveren. Aan de rand van het centrum van Oldenzaal is nieuwbouwlocatie Stakenbeek in ontwikkeling.
 
Het gaat volgens WBO om betaalbare en duurzame huurwoningen. Ze worden gebouwd aan De Wever, langs de Groene Loper die de binnenstad via het station met Zuid-Berghuizen verbindt. De woningen worden vrijdag 26 juli aangeboden op de website van WBO Wonen. Vanaf dat moment kunnen belangstellenden reageren op een woning. Reageren kan tot 19 augustus.
 
All-electric woningen
 
De woningen, waarvan de bouw al een flink eind gevorderd is, zijn allen all-electric. De woningen zijn extra goed geïsoleerd en ze hebben een eigen energievoorziening in de vorm van zonnepanelen en zonnecollectoren. En bij een all-electric woning is er geen gasaansluiting. Bewoners gebruiken straks alleen elektriciteit om het huis te verwarmen, te koken en warm water te gebruiken.
WBO Wonen verwacht veel reacties voor de nieuwe woningen. ‘Eengezinswoningen zijn erg in trek, helemaal zo’n prachtige nieuwbouwwoning op zo’n centrale locatie’, zegt Dick Mol, directeur WBO Wonen. ‘Iedereen die ingeschreven staat kan reageren als het inkomen passend is bij de huurprijs. Woningzoekenden met de langste inschrijfduur komen het eerst aan de beurt.’