Zoek
Zoek

En weer brandt het paasvuur niet

Vorig jaar was het de droogte, die het paasvuur in de weide van Jambor aan de Schapendijk niet deed ontbranden. Nu gooit het Coronavirus roet in het eten. Zuid-Berghuizen moet het voor het tweede achtereenvolgende jaar zonder paasvuur doen. Het is niet anders.
De hoop hout van vorig jaar blijft voorlopig nog even liggen, zegt Borrie Jambor. Haar broer Gerard en familieleden zijn elk jaar druk met het optasten van het paashout. Dit jaar is er van eigen grond nog wel snoeihout bijgegooid. ‘Maar helaas’, vertelt Borrie, ‘we zullen het eerste paasdag niet ontsteken. Maar’, voegt ze er aan toe, ‘wie weet na de zomer een keer. Als het Coronavirus dan tenminste is uitgewoekerd. Mogelijk vragen we dan opnieuw vergunning aan bij de gemeente en dan maken we er alsnog iets moois van. Maar nu zou het simpelweg niet verantwoord zijn.’
Ja, het had misschien met drie man mogen worden aangestoken. ‘Maar hoe hou je dan de mensen weg?’ toont Borrie Jambor zich realist, ‘dat is niet te doen.’ Dus voorlopig geduld. Misschien later dit jaar en anders met Pasen 2021.