Zoeken
Zoeken

Familie Drees hengelt naar een schoner Oldenzaal

Elke dinsdag is het vaste prik voor de familie Drees. Diane, Jurrie en hun 11- jarige dochter Ymke trekken er samen op uit om afval op te ruimen in en rondom de vijvers van Oldenzaal. Met afvalgrijpers, handschoenen en vuilniszak gaan ze op pad.
De familie Drees, van links naar rechts: Jurrie, Ymke en Diane.
‘We vinden het belangrijk om zorg te dragen voor mens, milieu en dier. En dat doen wij graag op deze manier’, zegt Diane. De familieleden zijn enthousiaste vissers en lid van de Oldenzaalse Hengelsport Vereniging (OHV). Deze hobby inspireert hen om regelmatig afval op te ruimen. Niet alleen op hun vaste dinsdag, maar ook als ze gaan vissen. Jurrie gaat zelfs regelmatig met een waadpak het water in. Afval dat schadelijk kan zijn voor de vissen, schept hij eruit. Zoals hij zelf zegt: ‘Het is een kleine moeite die een groot verschil kan maken.’
 
Ze zijn enthousiast over hun inspanningen en willen vooral de jeugd aanmoedigen om dit te doen. Ruim het op, ook al pak je maar vijf stukken afval om je heen, is hun advies. Simpel en effectief. De familie is dan ook zeer te spreken over het project VANG5. Dit initiatief van Sportvisserij Nederland en Nederland Schoon stimuleert hengelaars om bij elke vispartij minimaal vijf stuks afval op te ruimen rondom hun visstek. ‘Meer mag natuurlijk altijd’, vult Jurrie aan. Met hun wekelijkse inzet en enthousiaste deelname aan VANG5, hoopt de familie Drees een voorbeeld te stellen en zoveel mogelijk mensen te inspireren om mee te helpen aan een schoner en gezonder milieu.
 
Doe mee en leen materiaal 
 
Wilt u -net als de familie Drees- ook een steentje bijdragen aan een schonere stad? Bij de gemeente Oldenzaal kunt u hiervoor materiaal lenen. Er zijn onder meer afvalgrijpers, handschoenen en veiligheidsvestjes. Of u nu afval wilt rapen in de wijk, parken of natuurgebieden, de gemeente helpt u om goed uitgerust op pad te gaan. Zo werken we samen aan mooier, schoner en groener Oldenzaal. Voor meer informatie kunt u kijken op: https://www.oldenzaal.nl/afvalprikkers of contact opnemen met info@oldenzaal.nl
 
Woon je in Berghuizen?
 
Onze wijk heeft een eigen afgiftepunt via de Stichting Kansrijk Berghuizen. Stuur een e-mail naar info@halloberghuizen.nl als je grijpers, werkhandschoenen of veiligheidshesjes wilt hebben.
Het opruimmateriaal dat inwoners van Oldenzaal kunnen lenen.

Bron: Gemeente Oldenzaal en Hallo Berghuizen.