Zoek
Zoek

FC Berghuizen pleziert bezoekers met tentoonstelling

FC Berghuizen heeft een geslaagd begin van de viering van het 75-jarig jubileum achter de rug. Vele tientallen leden en oud-leden genoten in het weekeinde van de tentoonstelling met talrijke foto’s, knipsels, correspondentie en notulenboeken uit de eerste 25 jaar van het bestaan van de vereniging.
De Groenlinkjes uit 1965 bij elkaar op de plaat op het sportpark aan de Schapendijk.
Dagen waren Wim Olde Kalter en Sjef Olde Scholtenhuis bezig met het inrichten van de tentoonstelling. Maar hun inzet werd beloond met de belangstelling van allen, die zaterdag en zondag langzaam drentelend en met elkaar herinneringen ophalend langs de panelen op de eerste verdieping van het clubgebouw gingen. De oprichters in 1947 waren op foto’s te zien, talrijke kampioensfoto’s waren er, zoals die van het legendarische eerste, dat in 1964 op de velden van WVV in Wegdam promoveerde van de afdeling Twente naar de grote KNVB.
Maar ook de opening van het sportpark aan de Schapendijk in 1967 kwam aan de orde. Met de openingswedstrijd tegen het Zwitserse Buochs, de club van oud-Berghuizenaar Arnold Willemsen. En voor het zover was – de tentoonstelling besteedde daar ook veel aandacht aan – kwamen de jaren op de Bult, het voetbalveld aan  de straatweg van Oldenzaal naar Losser, in beeld. Vooral zondag, toen seniorenspelers, trainers, leiders en bestuurs- en kaderleden uit de jaren 1947-1972 te gast waren, werd regelmatig gesproken over de ballen die uit het naastgelegen zandgat van Slebos moesten worden gehaald en over douches die er niet waren, maar wel een pijp met gaatjes waar dunne sliertjes koud water uit kwamen.
Hennie Peters, John Lage Venterink, een van de beste en technisch meest begaafde voetballers die FC Berghuizen in haar rijke historie heeft gekend  en oud-leider van A1 Bennie (Bram) Welhuis halen herinneringen op.
Zaterdag kwamen een kleine 50 Groenlinkjes van weleer naar de reünie, inclusief het voormalige D3-elftal, dat in de loop der jaren al vaker bij elkaar is gekomen. Voorzitter Wim Olde Kalter zei zondagavond genoten te hebben van de enthousiaste reacties en de vele anekdotes, die over de tafel gingen.
Groenlinkjes van toen, mannen van nu. V.l.n.r. Marcel Klieverik, Gerard Moninkhoff, Hans Vos, Frank van de Werf en Raymond Oude Alink.
Zaterdag kwamen een kleine 50 Groenlinkjes van weleer naar de reünie, inclusief het voormalige D3-elftal, dat in de loop der jaren al vaker bij elkaar is gekomen. Voorzitter Wim Olde Kalter zei zondagavond genoten te hebben van de enthousiaste reacties en de vele anekdotes, die over de tafel gingen.Na dit eerste weekeinde komen er dit jaar nog twee jubileumweekeinden. De periode vanaf het seizoen 1972-1973 tot en met het seizoen 1996-1997 komt tijdens het tweede weekend van 21 en 22 mei aan bod.  De derde periode van 25 jaar, vanaf het seizoen 1997-1998 tot en met het seizoen 2021-2022, is te zien in het weekend van 8 en 9 oktober. De historische tentoonstellingen zijn in die weekeinden steeds op zowel de zaterdag als zondag van 10.00 tot 17.00 uur te bezichtigen.