Zoek
Zoek

Frank en Nina Nijhuis op tv in Bommetje!

‘Het begon als een grap’ vertelt de twaalfjarige Nina Nijhuis enthousiast. ‘Mijn moeder en ik hebben ons spontaan opgegeven om mee te doen aan Bommetje! Niet dat mijn moeder dat zelf durft, want die heeft hoogtevrees’. En dus moest vader Frank er aan geloven, terwijl hij nog van niets wist. ‘Eerst was hij niet blij, maar later dacht hij: ‘Waarom ook niet?’

Opnames voor Bommetje! in de haven van Huizen

Vader Frank en dochter Nina zaterdagavond op tv

Bommetje! is een vrolijk spelprogramma van AVROTROS op NPO Zapp, gepresenteerd door Ron Boszhard. In Bommetje! gaan vijf teams, bestaande uit pubers en één van hun ouders, de strijd met elkaar aan. De teams strijden in verschillende spectaculaire waterspelen, iedere keer gevolgd door een enorme lancering vanaf een reusachtig luchtkussen; ‘het blobkussen’. Diegene die het hoogst komt gaat met de grote Bommetje!-award naar huis.
Het gezin toog eerst naar Hilversum voor een selectiegesprek, waarna ze groen licht kregen voor deelname. ‘De mevrouw waarmee we hadden gepraat vond ons heel geschikt en wilde dolgraag dat we in de uitzending kwamen’, aldus Nina.
De opnames vonden begin juli plaats in de haven van Huizen. ‘Eerst was ik niet zenuwachtig,’ vertelt Nina ‘maar toen ik tegen een ander meisje van de vijftien meter hoge schans af moest, vond ik het wel spannend. Gelukkig kwam ik het verst en mochten we meteen door naar de volgende ronde.’ Die bestond uit een race op een evenwichtsbalk over het water, waarna de deelnemers in een ring op het water moesten springen. ‘Ook gelukt!’ verklapt Nina alvast, waarna vader Frank aan de bak moest. Fanatiek als hij is nam hij het op tegen een andere vader, waarbij hij zo snel mogelijk van de slide tegen een kussen moest knallen. ‘Onderweg moest hij er ook nog eens voor zorgen om onder een poortje met een groen duimpje door te gaan’, legt moeder Romy uit, die samen met broer Job aan de kant stond te juichen. Want ook Frank deed het fantastisch. 
 
Goed voor een plek in de spectaculaire finaleronde, waarin zowel Nina als Frank zo hoog mogelijk moesten zien te ‘blobben’. Hoe dit afloopt kan iedereen zaterdag 8 september zien om 19.25 uur op NPO3.