Zoek
Zoek

Oetbloazers op bezoek in Berghuizen

Kan een mens ooit te oud zijn om carnaval te vieren? Vraag het aan de leden van het illustere gezelschap De Oetbloazers en ze zullen heftig nee schudden. Carnaval – zeker in Oldenzaal- is een feest voor alle leeftijden. De Oetbloazers onderstrepen dat maar al te graag.
Oetbloazers ruim twee uur in het rijk van De Spanvöggel
Kadolsters verguld met Stakenboer
 
Ze vormen met meer dan 60 leden inmiddels de grootste groepering binnen de gelederen van De Kadolstermennekes. In die club is ooit afgesproken dat een werkend lid, dat de eerbiedwaardige leeftijd van 60 jaar heeft bereikt afscheid neemt van de commissie waarvan hij deel uit maakte. Om die leden niet in het befaamde zwarte gat te vallen werd De Oetbloazers in het leven geroepen. De leden ervan hebben een eigen bestuur, een toepasselijk steekje en niet te vergeten een speciaal voor hen gecomponeerd clublied. Als de R in de maand is, komen ze op een woensdagmiddag bij elkaar. Om een consumptie te nuttigen of een activiteit bij te wonen.
Dat bracht De Oetbloazers op woensdag 5 september op de fiets naar Berghuizen, naar boerderij Stakenboer om precies te zijn, middenin het rijk van De Spanvöggel. Daar luisterden ze geïnteresseerd naar het verhaal van de ‘levende encyclopedie’ Jan Olde Kalter, die vertelde over de geschiedenis van Berghuizen. En die bleek veel boeiender dan menigeen had gedacht. Veel bewondering van De Oetbloazers was er ook voor de boerderij waarin Jan zijn lezing hield. Ruim twee uur brachten de oud-Kadolstermennes door in het kloppende hart van Berghuizen. Geen minuut te veel, zo was te horen toen De Oetbloazers zich weer op hun fietsen hezen.