Gemeente vervangt loopbruggen vlinderhof

De gemeente heeft de twee loopbruggen in de vlinderhof in Park Stakenkamp vervangen. Dat heeft direct te maken met een omgevallen boom, die enige tijd geleden een van de twee bruggen oftewel loopplanken verwoestte.
De plek was geruime tijd met roodwit lint afgezet. De nieuwe loopbruggen zijn van een zeer bestendige houtsoort, zodat ze jaren mee kunnen. Deze zomer nog wordt er in de vlinderhof gemaaid. ‘Je ziet dat er steeds meer orchideeën komen, en soorten die daar bij horen. Dat de bloei ingetogener wordt heeft te maken met de natuurlijke situatie. Dat hoeft niet te betekenen dat er minder soorten staan en minder insecten hun plek vinden. Op veel plaatsen neemt het gras mooi af, op een aantal plekken staat nog veel gras, dat moeten we binnenkort maaien’, legt landschapsontwerper Huub Zoontjes uit.
 
Dat wordt bevestigd door Wilbert Kallenberg van de Landschapsbeheergroep van het IVN Oldenzaal-Losser e.o. ‘Er heeft een explosie van orchideeën plaatsgevonden: heel mooi! Ik heb ook het idee dat de soortenrijkdom toegenomen is. Daarentegen zijn bijvoorbeeld de margrieten minder geworden. De margrieten zorgden voor een zeer bloemrijk beeld. Maar als je goed kijkt zie je dat er echt wel veel bloeit.’