Zoek
Zoek

Gouden speld KNVB voor Wim Olde Kalter

Voorzitter Wim Olde Kalter van het 75-jarige FC Berghuizen heeft dinsdagavond in de jaarvergadering in het bijzijn van zijn echtgenote Annelies voor zijn verdiensten voor de club de gouden speld van de KNVB ontvangen. Johan Lempsink en Henk Haarman werden gehuldigd omdat ze vanaf de oprichting in 1947 lid zijn.
FC Berghuizen sloot in het clubgebouw aan de Schapendijk een geslaagd jubileumjaar af. Met onder meer een wijksymposium, drukbezochte reünies en het uitbrengen van een speciaal biertje, dat goed in de markt werd gezet door Willy Wonka (Alex Beld), de illustere hoofdpersoon uit het boek Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl. Robert Teunisssen, Martin Dokter, Jan en Gert Kamstra en René Kip werden in het zonnetje gezet vanwege hun 50-jarig lidmaatschap. Gerard Oonk, een van de meest roemruchte leden van FC Berghuizen, was zestig jaar lid. Albert Huttenhuis van de Boerskottenlaan 70 jaar.  Hij kreeg zijn verdiende onderscheiding in het verpleeghuis Gereia. Anderen werden gehuldigd omdat ze 25 en 40 jaar lid waren.  Frank Kattier en Nicole Remerink kregen een oorkonde en werden respectievelijk lid en vrijwilliger van waardering. Huub Alink en Wally Mulder werden vanwege hun lange staat van dienst lid van verdienste.
 
De contributie bij de voetbalvereniging ging vanwege de hoge kosten van tegenwoordig met vier procent omhoog.
 
Hallo Berghuizen feliciteert alle jubilarissen en andere onderscheiden leden en in het bijzonder Wim Olde Kalter met de onderscheiding van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB).

Foto’s: Joachim Wissink.