Zoek
Zoek

Harrie Vaneker Ridder Orde ON

Burgemeester Patrick Welman heeft dinsdagavond in Stakenboer tijdens de algemene ledenvergadering van de EHBO-vereniging St. Plechelmus Oldenzaal een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Harrie Vaneker. Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteiten is hij bij Koninklijk Besluit benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Harrie Vanekerr heeft zich de afgelopen 40 jaar als vrijwilliger en bestuurder ingezet voor de lokale, provinciale en landelijke vereniging van de EHBO. Met veel inzet en doorzettingsvermogen en in diverse functies heeft hij zich met name binnen de Oldenzaalse EHBO-vereniging St. Plechelmus verdienstelijk gemaakt. In 1979 meldde hij zich aan als lid van de vereniging. Bijna direct na zijn aanmelding maakte hij deel uit van de werkgroep die inzetbaar is bij evenementen en heeft hij de functie van secretaris van het bestuur op zich genomen.
Harrie Vanekerr heeft zich de afgelopen 40 jaar als vrijwilliger en bestuurder ingezet voor de lokale, provinciale en landelijke vereniging van de EHBO. Met veel inzet en doorzettingsvermogen en in diverse functies heeft hij zich met name binnen de Oldenzaalse EHBO-vereniging St. Plechelmus verdienstelijk gemaakt. In 1979 meldde hij zich aan als lid van de vereniging. Bijna direct na zijn aanmelding maakte hij deel uit van de werkgroep die inzetbaar is bij evenementen en heeft hij de functie van secretaris van het bestuur op zich genomen.Op dit moment is hij al weer meer dan 15 jaar voorzitter van de vereniging. In 2016, bij zijn herbenoeming als voorzitter, heeft hij aangegeven dat dit echt zijn laatste termijn als voorzitter van de EHBO-vereniging St. Plechelmus Oldenzaal zou zijn. Zijn termijn als voorzitter eindigt volgens de statuten in september 2019. Helaas heeft niemand zich gemeld voor de functie van voorzitter en heeft Harrie aangegeven nog één jaar als voorzitter te willen aanblijven.

Bron: Gemeente Oldenzaal. Foto’s: Afdeling communicatie: Monique Meinders.