Zoek
Zoek

Herman Snijders overleden

In het ziekenhuis in Enschede is donderdag kort na de middag Herman Snijders overleden, voormalig eigenaar van slijterij De Smorre en het postagentschap op winkelcentrum Zuid-Berghuizen. Herman was niet alleen een kundig en gedreven ondernemer, maar ook een van de drie aandeelhouders in Winkelcentrum Zuid-Berghuizen BV.
Enige tijd geleden werd bij Herman Snijders leukemie geconstateerd. Hij kwam er mee in het ziekenhuis en aanvankelijk sloeg de medicatie goed aan en verbeterden zijn bloedwaarden weer. Deze week voelde hij zich  steeds slechter en moest hij weer worden opgenomen in het ziekenhuis. Hij vocht daar nog een verbeten strijd, maar donderdagmiddag moest hij die opgeven.
 
Herman, afkomstig uit Rijssen, leerde hier zijn vrouw Liesbeth uit De Lutte kennen. Hij werkte aanvankelijk in slijterijen in Hengelo en in het stadscentrum van Oldenzaal.  In 1989 nam hij op winkelcentrum Zuid-Berghuizen slijterij De Smorre van Bertus Nijland over. Hij wist met zijn echtgenote en personeel deze zaak uit te bouwen tot een goed lopende slijterij annex postagentschap met een breed assortiment aan dranken en wijnen. Zijn succes werd gevoed omdat hij niet alleen een gezellige, belangstellende prater was, maar ook een deskundig wijnadvies kon uitbrengen.
 
Hoewel de eveneens recent overleden Ben Velthuis de kartrekker in de BV was, speelde de rol van Herman Snijders en de derde vennoot Ignace Nieuwenhuis zeker mee. De BV werd gaandeweg  eigenaar van de meeste panden en bovenwoningen op het winkelcentrum, verwierf en verbouwde het vroegere wijkcentrum ’t Barghoes tot gezondheidscentrum en kocht vijf jaar geleden ook boerderij Stakenboer in ontmoetingspark Stakenkamp. Dat is nu de huiskamer van de wijk. Daarmee is een belangrijke bijdrage geleverd aan de levendigheid in het hart van zuid-Berghuizen.
 
Zoon Roderik Snijders nam in 2011 het deel van zijn moeder over en was toen enkele jaren samen eigenaar met vader Herman. In 2016 nam Roderik ook het deel van zijn vader over. Herman Snijders is 71 jaar geworden. Hij was in De Lutte in zijn vrije tijd gastheer in dorpsboerderij Erve Boerrigter.
 
Woensdag 4 mei is er van 18.00-19.00 uur thuis bij de familie Snijders aan de Snoeyinksweg 1 in Losser gelegenheid afscheid te nemen van Herman en de familie te condoleren. De uitvaartbijeenkomst is donderdag  5 mei in besloten kring.
 
Hallo Berghuizen wenst de familie Snijders veel sterkte. Herman Snijders zal in herinnering blijven als een sympathiek mens, die mede zorgde voor het succes van winkelcentrum Zuid-Berghuizen.

Tekst: Felix Nijland. Foto: Familie Snijders.