Zoek
Zoek

Het paasvuur gaat branden

Het droge weer zorgt ervoor dat veel paasvuren in deze regio zijn afgelast. In Enschede gaat geen enkel paasvuur door, die op Het Hulsbeek in Oldenzaal is ook afgelast en op veel andere plekken zoals in Dinkelland, Loser en Tubbergen brandt maar één paasvuur per kern.
De particulieren die in Zuid-Berghuizen een paasvuur wilden ontsteken kregen deze week een brief van de gemeente. Formeel staat daarin dat de ontheffing voor het paasvuur niet meer geldt, omdat er sprake is van extreme droogte-Fase 2 Extra Alert. Op basis van artikel 1.6 onder b echter van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) wordt toegestaan, dat de ontheffing toch blijft gelden. Wel worden nogmaals de voorwaarden voor wat betreft veiligheid van de bezoekers, veilig laten branden en dergelijke herhaald. Tenslotte wordt nog gezegd, dat op het laatste moment nog anders kan worden besloten als de weersomstandigheden nog extremere vormen gaan aannemen. Hetgeen dus betekent dat vooralsnog het paasvuur van de familie Jambor in de weide aan de Schapendijk kan worden aangestoken. Daar komen traditiegetrouw veel wijkbewoners en jeugdigen kijken. Gerard Jambor was zaterdag druk doende met steun van familie de paashoop overeind te krijgen.
De vuren in Berghuizen zijn aan de Haermansweg nabij Boerskottenlaan 57, Boerskottenlaan 43, Boerskottenlaan 45 en Schapendijk 21. De eerste drie paasvuren zijn voor een beperkt publiek.