Zoek
Zoek

Houtdorp verrijst naast Breedwijs

Een 

Vakantiespelweek Oldenzaalse jeugd in Berghuizen

Houtdorp deze zomer the place to be

Als je na de zomer op school komt is het heerlijk een mooi vakantieverhaal te vertellen. Over waar je bent geweest, wat je hebt gezien of wat je aan spannende avonturen heb beleefd. ‘’Kinderen die niet op vakantie zijn geweest hebben meestal niet zo’n verhaal. Maar hebben ze meegedaan aan de Vakantiespelweek, dan kunnen ze vertellen over het bouwen van hun eigen houtdorp en hoe de speurtocht en vossenjacht waren in het bos’, vertelt Lisa te Riele van Impuls.
 
Zo’n houtdorp bouwen was vele jaren geleden al een van de meest succesvolle onderdelen van de Vakantiespelweek. Het dorp komt dit jaar op de parkeerplaats naast Breedwijs. Voor het hout, waaronder pallets, wordt gezorgd. De kinderen moeten hun eigen hamer meebrengen. Zo’n dorp wordt al mooier en mooier. ‘Als het uiteindelijk klaar is, zijn de kinderen apetrots’, weet Lisa te Riele.
 
Nog eventjes en dan is het zover: de jaarlijkse Vakantiespelweek gaat beginnen! Maandag 23 juli tot en met donderdag 26 juli staat van 10.00-15.00 uur in het teken van het thema Safari. Lisa: ‘We gaan spellen doen, leuke activiteiten ondernemen, hutten bouwen en nog veel meer.’ De Vakantiespelweek is bedoeld voor kinderen van 4-12 jaar. Voor de jongste kinderen is er een aangepast programma. Kinderen van 9-12 jaar mogen meedoen met de bonte avond op donderdag 26 juli in de gymzaal of de grote zaal van Breedwijs en aansluitend blijven logeren in Breedwijs. Daar samen de nacht doorbrengen is natuurlijk sowieso al een spannende aangelegenheid.
 
Dagkaart
 
De Vakantiespelweek is elk jaar om en om bij Paal12 in de Thij en bij Breedwijs. Deze zomer dus in Zuid-Berghuizen. Kinderen hoeven niet alle dagen mee te doen. Een dagkaart kost drie euro per kind. ‘We gaan uit van zo’n 120 kinderen uit heel Oldenzaal’, vertelt Lisa te Riele. ‘Die verdelen we in tien groepen die elk hun eigen begeleiding hebben. Kinderen hebben dus telkens een bekend gezicht, waarvan ze weten dat ze daar moeten zijn.’
 
Buurtbeweegcoaches worden bij de Vakantiespelweek betrokken voor de sport- en spelingrediënten. Daarnaast worden stagiaires en vrijwilligers ingeschakeld. Wat die vrijwilligers betreft: zonder hen lukt het niet de Vakantiespelweek te houden. ‘Hopelijk’, zegt Lisa, ‘kunnen we ook dit jaar weer een beroep doen op mensen die wat tijd over hebben in deze periode en die willen helpen met timmeren, knutselen, catering of die activiteiten willen begeleiden. Alle hulp is welkom.’
 
Overigens houden de allerjongsten van vier en vijf jaar hun Vakantiespelweek in en rond boerderij Stakenboer. Dat garandeert een aantal dagen plezier zonder dat ze last hebben van de grotere kinderen.
 
Download hieronder de flyer van de Vakantiespelweek:
https://www.halloberghuizen.nl/agenda/op-safari-tijdens-de-vakantiespelweek
Meer informatie over de Vakantiespelweek in Oldenzaal? Bel Impuls op 0541 – 57 14 14 en vraag naar Lisa te Riele of kijk op www.impuls-oldenzaal.nl. Aanmelden van kinderen kan via deze site.