Zoek
Zoek

Inzet drone op laatste moment niet nodig

Eigenlijk zou dronepiloot Alex Gosen uit Zuid-Berghuizen zaterdag vertrekken naar Ameland om te helpen zoeken naar het in de golven verdwenen 14-jarig meisje uit Duitsland. Gelukkig bleek het niet nodig. Het lichaam werd vrijdagmiddag gevonden nabij een booreiland in de Noordzee boven Ameland.
H
Het meisje verdween ruim een week geleden op zaterdagavond, toen ze met haar vader en zusje in de branding naar de zonsondergang keek. Volgens de KNRM zorgde de sterke stroming in de zee er mogelijk voor dat de gezinsleden afdreven. De vader en de jongste dochter konden zelf het strand weer bereiken. De familie van het meisje sloeg rond 22.30 uur alarm, waarop de lokale autoriteiten een zoektocht begonnen. Ook in de dagen daarna werd naar het meisje gezocht, onder meer vanuit de lucht en in het water, maar toen werd ze niet gevonden. Naast de politie waren ook lokale vissers betrokken bij de zoektocht,
 
Alex Gosen is aangesloten bij de organisatie Search and Rescue (SAR). Dronepiloten worden volgens hem vaker gevraagd te helpen bij zoekacties. Gosen beschikt over een super geavanceerde drone, waarvan de camera zowel bewegend beeld als foto’s kan maken. De piloot kan op een scherm volgen wat de drone in beeld brengt. Voordeel van de drone is dat deze boven natte vaak zompige gebieden kan vliegen, die droogvallen bij eb maar weer onderlopen bij vloed.