Zoek
Zoek

Riet Vos zet Stakenbeek op de plaat

Fotograaf Riet Vos trok voor Hallo Berghuizen door het toekomstige woongebied Stakenbeek toen er een kaalslag plaatsvond voor de nieuwbouw. Dezer dagen trok zij opnieuw door de wijk in aanbouw en legde onder meer in bijgevoegde fotoserie opvallende en eruit springende architectonische details vast.
In Stakenbeek 1 komen 130 woningen. Variërend van appartementen in de huur- en koopsfeer tot rijwoningen, twee-onder-een-kap-woningen en vrije kavelwoningen. In Stakenbeek 1 wordt druk gebouwd. Aan De Wever is begonnen met het grondwerk voor nog eens twee appartementengebouwen. Binnen afzienbare tijd wordt ook begonnen op en naast het terrein van het huidige sportcentrum Marian, dat evenals de woning van de familie Van Veen wordt gesloopt. In Stakenbeek 2, tussen Helmichstraat, spoorlijn, Stakenbeek en Boerskottenlaan, blijven twee voormalige kantoorgebouwen van Plasticon staan. De laatste benodigde panden die de gemeente aankocht waren die van het Installatiebedrijf Kip, de voormalige jute- en linnenweverij Zwartz en het pandje van tegelzetter Gerald Velthuis. 
 
Wonen, werken en voorzieningen worden de drie voornaamste functies van dit deel van de wijk. De gemeente wil ruimte geven aan diverse woningtypes. In Stakenbeek 2 kunnen circa 100 woningen worden gerealiseerd. Levensloopbestendig, grondgebonden, gestapeld, twee onder een kap, vrijstaand en beperkt geschakeld/gestapeld, vrijwel alles is mogelijk.
In Stakenbeek 1 wordt een nieuwe woning gebouwd voor Fred en Marian van Veen van het sportcentrum. Een oudere woning aan de Roveniusstraat blijft staan, zo lang de bewoner leeft  of tot het moment dat hij eruit vertrekt. 

Foto’s: Riet Vos.