Zoek
Zoek

Juf talent gaat weer aan de slag

In oktober begint in boerderij Stakenboer weer een groepstraining ‘Ik ben blij met mij’. Dit keer voor kinderen van 9 tot en met 13 jaar.
In samenwerking met Juf Talent biedt Impuls een groepstraining aan voor kinderen.  Het doel van de kosteloze bijeenkomsten is om kinderen in hun basis te verstevigen en in hun kracht te zetten. Dit wordt gedaan door ze hun talenten te laten ontdekken en te laten ervaren dat ze persoonlijke doelen kunnen realiseren in hun leven, onder meer door zelf de regie te nemen. Naast groepsdoelen zal er spelenderwijs ook gewerkt worden aan individuele doelen. Dat kan bijvoorbeeld zijn het vergroten van zelfvertrouwen en zelfredzaamheid.

‘Juf Talent’ Christel Visser vertelt: ‘Inmiddels hebben we al vijf keer met succes een groep gedraaid. De kinderen zijn reuze enthousiast. Ze hebben niet het gevoel dat er aan doelen gewerkt wordt, doordat het allemaal in positieve en ontspannen sfeer gaat. Ondertussen wordt er wel een beroep gedaan op bijvoorbeeld samenwerken en vertrouwen.’

Het project is bedoeld voor kinderen die opgroeien in een situatie waar de financiële mogelijkheden beperkt zijn. Naast de tien kinderbijeenkomsten op de dinsdagmiddag (15.30 – 17.00 uur) zullen er ouderbijeenkomsten worden georganiseerd. Doel is om ook ouders/verzorgers in hun kracht te zetten en handvatten mee te geven bij het positief begeleiden van hun kind(eren).

Christel voegt toe: ‘Vanzelfsprekend worden de spelvormen aangepast aan de leeftijd en interesses van de deelnemers. Het is mogelijk om vooraf vrijblijvend kennis te maken om te kijken of het project iets voor je is. Er zijn nog een paar plekken vrij, wees welkom.’

Contact opnemen kan via: Impuls Oldenzaal, Michelle Aslan-Somhorst: m.aslan@impuls-oldenzaal.nl of 06-11858832. Of via Juf Talent, Christel Visser: christelvisser@juftalent.nl.

Tekst: