Zoeken
Zoeken

Kabouterpad en tal van spelen voor jongste jeugd

Een heus Kabouterpad en een natuurpuzzeltocht voor kinderen staan zondagmiddag op het programma van Gastvrij Oldenzaal in Park Stakenkamp. Naast een heleboel andere activiteiten kunnen kinderen zich hier mooi op uitleven.
Vrijwilligers van het IVN Oldenzaal-Losser e.o. begeleiden deze actviteiten vanuit een kraampje bij boerderij Stakenboer en de muziekkoepel. Kinderen van de groepen 1 en 2 probeerden dit Kabouterpad pas uit. Ze hebben onder andere kleine kriebelbeestjes gezocht, een afdruk van de schors van een boom gemaakt en een regenworm over hun hand laten lopen.  Ook hebben ze bij elke opdracht  een huisje gezocht waar kabouters wonen.  Een van de leerlingen uit groep 1 vroeg zich daarbij af waarom het licht niet aan was. Het huisje was immers bewoond…
 
Het mobiele Kabouterpad maar ook leuke Oud-Hollandse kinderspelen kunnen zondag van 13.30-17.00 uur worden verkend en gespeeld in Park Stakenkamp. Het Kabouterpad kon door het IVN worden aangeschaft dankzij een gift van 500 euro van leerlingen van basisschool De Leemstee. Zij haalden het geld op met een sponsorloop. Leerlingen van groep 7 mochten het goede doel bepalen en kozen voor het IVN. Het Kabouterpad is bedacht door natuurgidsen in opleiding.
Harry Roeloffzen van het IVN ontving de cheque van 500 euro van leerlingen van groep 7 van basisschool De Leemstee. Op de foto ook schoolhoofd juf Mijke Pleijhuis.
Harry Roeloffzen van het IVN is enthousiast over de effecten die het pad teweeg brengt. ‘Heerlijk om te zien hoe kinderen genieten van het buiten zijn in de natuur. Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit.’
 
Zondag 23 juni 13.30-17.00 uur.
Park Stakenkamp – Gastvrij Oldenzaal.
Kabouterpad, natuurpuzzeltocht voor ouders met kinderen van 8 t/m 14 jaar.
Oud-Hollandse kinderspelen als hoefijzers gooien.
Voetballen met FC Twente.
Ranja en snoepjes.
Gratis entree.
 
Komen jullie ook?