Zoeken
Zoeken

Solexclubs, jeu de boules, Actieve Ontmoeting en Bank van Agnes

Nostalgische  solexrijders van Solexclub Oldenzaal en solexclub ’t Vliegwiel uit De Lutte rijden zondagmiddag rond 14.30 uur Park Stakenkamp in Zuid-Berghuizen binnen. Voor veel Oekraïners, Syriërs en Eritreërs is het waarschijnlijk de allereerste kennismaking met dit nostalgische vervoermiddel. 
Lutter solexrijder in vliegende vaart.
Deze groepen zijn zondagmiddag hopelijk te midden van heel veel Oldenzalers de hoofdgasten bij de muziekkoepel in het park tijdens het evenement Gastvrij Oldenzaal. Van 13.30-17.00 uur geeft de jeu de boulesclub uit Zuid-Berghuizen demonstraties op de nieuwe baan voor boerderij Stakenboer. Leden van de club spelen in de loop van de middag een wedstrijdje tegen het bestuur van de Oldenzaalse Jeu de Boules Vereniging. Iedereen mag het boulesspel uitproberen.
 
Verder presenteert het project De Actieve Ontmoeting van Impuls zich tijdens de manifestatie. En er is op het terrein de Bank van Agnes. Een tweezits bankje, met aan beide kanten staande lampen en de banner van Taalpunt. Ga met een kopje thee of koffie in gesprek met Suzanne van Impuls en Agnes van Stillare over nieuwe inwoners met een migratieachtergrond. Welkom!
In a long, long row from coast to coast…
Klompen van solexrijders uit De Lutte.
Solexclub Oldenzaal samengevat. Wat een plezier! See them Sunday afternoon in the parc.

Foto’s: Archief Solexclub Oldenzaal.