Zoek
Zoek

Kansrijk krijgt 5.000 euro

De Stichting Kansrijk Berghuizen heeft zaterdagmorgen in het ING-kantoor aan de Boulevard in Enschede een cheque van 5.000 euro in ontvangst mogen nemen. De hoofdprijs in Twente van de landelijke ING-actie Help Nederland Vooruit.
Jan Hofsteenge (geheel links) en Hennie Maartens (geheel rechts) nemen de cheque in ontvangst in het kantoor van de ING aan de Boulevard in Enschede.

Berghuizenaren stemmen via internet honderden keren op Kansrijk

Eerste plek in Twente met vijf mille van ING

Een verheugde penningmeester Jan Hofsteenge van Kansrijk Berghuizen nam de cheque met adviseur Hennie Maartens in ontvangst. Het tweetal uit Zuid-Berghuizen werd gaande de prijsuitreiking duidelijk dat 445 mensen via het internet op Kansrijk hadden gestemd. En daarmee kan worden vastgesteld dat de inwoners, verenigingen en organisaties uit onze wijk ons ontzettend goed hebben gesteund door hun stem uit te brengen.

Het totaal aantal op Kansrijk uitgebrachte stemmen was ongeveer drie keer zoveel als het aantal stemmers op de nummer twee uit Twente, de Stichting Present uit Enschede. Op de derde plaats eindigde de Stichting OKids uit Oldenzaal, op de vierde plaats de Stichting Gehandicaptenraad Hengelo en op de vijfde plaats Resto VanHarte Enschede. Toch gerenommeerde en gewaardeerde concurrenten.

ING Nederland voelt zich betrokken bij de veranderende samenleving, waar een initiatief zoals Kansrijk bezien in het licht van het andere denken prima in past. In 2015 richtte de bank het ING Nederland fonds op. Dat heeft als missie mensen en organisaties vooruit te helpen die het initiatief nemen Nederland sterker te maken. Empowering people staat hierbij, net als voor ING zelf, centraal.

Er wordt steeds meer verantwoordelijkheid en initiatief van iedereen verwacht. Met elkaar geven we de samenleving vorm. Het ING Nederland fonds steunt zowel landelijke als lokale initiatieven, die zich inzetten voor mensen en de maatschappij. Met de campagne ‘Help Nederland vooruit’ wil de bank juist lokale initiatieven zoals Kansrijk Berghuizen vooruit helpen.

Bestuur en  adviseurs zijn erg blij met dit resultaat van de campagne. Op 22 maart zal Kansrijk zich in de vergadering beraden over de besteding van dit mooie bedrag. Dat het geheel ten goede komt aan onze prachtige wijk is wel zeker. Voor Kansrijk is deze toekenning ook een erkenning van de visie, waarmee het werk in de wijk wordt aangepakt.

Overigens is dit een mooie trilogie voor onze wijk. Vorig jaar met de Raboclubkas de meeste stemmen voor FC Berghuizen, vorige maand met de carnavalsactie van AH de meeste stemmen voor De Spanvöggel en  nu is onze wijk weer de winnaar.