Zoek
Zoek

Kassencomplex gaat de recycling in

Met de sloop van zijn kassencomplex van 15.000 m2 breekt voor tuinder Gerard Uit het Broek een nieuwe fase aan. Op het uitgestrekte terrein aan de Postweg verrijzen op termijn drie grote woningen op ruime kavels.
Voor het zover is wil Gerard Uit het Broek eerst de tijd nemen om het hele terrein bouwrijp te maken. Dat wil zeggen: er komt een weg om de toekomstige woningen te ontsluiten en er moet riolering worden aangelegd. Belangstelling is er volgens Gerard genoeg voor de kavels. Hoewel, er zijn er nog maar twee te vergeven. Want de eerste woning is bestemd voor zijn dochter Daniëlle en haar partner Dennis Weldink, die in Zuid-Berghuizen PC Totaal runt.
De kopers moeten sowieso duizend vierkante meter grond afnemen. Ze kunnen naar eigen wens vierkante meters bijkopen. Gerard Uit het Broek begon een dikke 45 jaar geleden met een kasje bij  zijn ouderlijk huis elders aan de Postweg. Ruim 40 jaar zat hij daarna op de huidige plek met een tuincentrum, dat gestaag groeide en bijzonder goede jaren heeft gekend.
In 2011 werd de zaak overgedaan aan Paul en Karin Kamphuis uit De Lutte. Zij hielden het vol tot 2017. Daarna ging Gerard Uit het Broek nog door met het kweken van planten, voornamelijk éénjarigen. Nu is de sloper dan flink aan het werk en moet het kassencomplex van 1,5 hectare naar verwachting over veertien dagen weg zijn. Nagenoeg al het aluminium en glas worden hergebruikt. Fotograaf Riet Vos legde voor Hallo Berghuizen de sloop van het kassencomplex vast op de gevoelige plaat.

Fotoreportage: Riet Vos