Zoeken
Zoeken

Kemna krijgt hulp bij kneden Kothman

Voor een stukje horecadeskundigheid in het door hem aangekochte zalencentrum Kothman zoekt zakenman Herman Kemna de samenwerking met Frans Bult en Bas de Leeuw. Twee ervaren horecaondernemers, die samen met Kemna een nieuwe invulling willen geven aan het eens zo florerende Kothman. Inclusief een revival van het carnaval.
De naam Frans Bult circuleerde al langer, maar de afgelopen tijd zagen buurtbewoners ook De Leeuw op locatie, de eigenaar van sportcafé de Kolk. Ze telden één en één bij elkaar op en blijken nu gelijk te krijgen. Hallo Berghuizen meldde in februari van dit jaar al dat Herman Kemna het zalencentrum aan de Enschedesestraat van René en Pauline Kothman had gekocht. Zie onderstaand artikel.
 
Nieuwe eigenaar kemna wil kothman behouden (halloberghuizen.nl)
 
Hij zei toen onder de indruk te zijn van het pand, dat zowel qua interieur als exterieur door de vorige eigenaren, die elders in Zuid-Berghuizen een woning hebben gekocht, zeer goed is onderhouden. Met zijn partners wil Herman Kemna alle ruimtes zo goed mogelijk gaan benutten, het voorcafé, de grote zaal en hij liet toen al weten dat hij de discokelder wil aanpassen en dansavonden weer mogelijk wil maken. ‘Als mijn kinderen nu uit gaan en willen dansen, moeten ze naar Duitsland.’
 
Carnaval moet ook weer plaatsvinden. Vice-voorzitter Bas Polhuis van OCV De Spanvöggel, de club uit Zuid-Berghuizen die na de sluiting een warm onthaal vond bij het iets verderop gelegen café Olde Weghuis, zegt dat er al eens met Kemna is gesproken, maar dat er volgende maand als er meer duidelijk is opnieuw een gesprek komt. ‘Wat ons betreft wordt dat een open gesprek, waarbij echter heel duidelijk is dat wij zeker Martin Olde Weghuis niet in de steek laten. Die heeft zijn nek voor ons uitgestoken en ons voortreffelijk geholpen toen we zonder accommodatie kwamen te zitten.’ 
De naam Frans Bult circuleerde al langer, maar de afgelopen tijd zagen buurtbewoners ook De Kemna liet gisteravond weten zin te hebben in het avontuur Kothman, zeker nu hij in Frans Bult en Bas de Leeuw ervaren en gemotiveerde partners heeft gevonden. Dat verschaft hem als niet horecaman een stukje zekerheid. 
 
Het is nog niet helemaal zeker welke invulling Kothman precies krijgt. Dat vergt volgens betrokkenen een nadere oriëntatie. Maar dat volgend jaar een grote verbouwing volgt, is wel zeker. Kemna wil onder meer vier appartementen bouwen op de plek boven, waar de familie Kothman woonde en verder wil hij ‘niet meer zo moderne’ elementen van de voorgevel verwijderen en deze aanpassen. Hij heeft van meet af aan gesteld dat Kothman behouden moest blijven, omdat dit soort horeca met uitgebreide mogelijkheden belangrijk is in een stad als Oldenzaal.