Zoek
Zoek

Kinderen van De Leemstee in optocht door de wijk

Ze doen elk jaar met carnaval geweldig hun best om zo mooi en origineel mogelijk voor de dag te komen.  Dat zal de kinderen van basisschool De Leemstee vast en zeker ook vrijdag 9 februari weer lukken. Want dan trekken ze ’s middags in de grote optocht van hun school door het hart van onze wijk.
Sfeervol beeld uit de optocht van basisschool De Leemstee in 2023.
Waar Markies Martin en rentmeester Frank van OCV De Spanvöggel met hun gevolg en onderdanen zich al weken voorbereiden op de grote Twentse carnavalsoptocht doen Jeugdmarkies Yfke en Page King het niet anders met de leerlingen en medewerkers van De Leemstee. Hun eigen optocht begint vrijdag om 12.30 uur bij de school. 
 
Wat de carnaval vierende kinderen aan de bewoners van onderstaande straten en eigenlijk aan die van alle straten in Zuid-Berghuizen willen zeggen is: Muziek en versiering langs de optocht zou leuk zijn! Daar kun je toch geen nee tegen zeggen?
 
Zo is het in Berghuizen ook met carnaval een kwestie van: jong geleerd is oud gedaan. Want wat zou je er van denken als King over een jaar of tien met Yfke op de enorme wagen staat, waarmee zondagmiddag Markies Martin en zijn broer en rentmeester Frank door de Oldenzaalse binnenstad worden gereden? Niks is ondenkbaar in de bruisende wereld van het carnaval.
 
Wees er vrijdagmiddag in Berghuizen bij! Enne: zorgen jullie allemaal dat er geen auto’s aan de route staan?
De optochtroute in Berghuizen is vrijdagmiddag: Helmichstraat, Stakenkamplaan, Burgemeester Wallerstraat, Reigerstraat, Meeuwenstraat, Jan Steenstraat, Hobbemastraat en Rembrandtstraat.