Zoek
Zoek

Kunstwerk uit pand Oltri gehaald

BDeze week heeft het bedrijf Kunstwacht in opdracht van de gemeente Oldenzaal een wandmozaïek van kunstenaar Jan Schoenaker gedemonteerd uit het pand van de voormalige tricotage-confectiefabriek Oltri aan de Parallelstraat.
Het kunstwerk is uit de muur gehaald en wordt tijdelijk opgeslagen. De gemeente streeft er naar om het kunstwerk een plek terug te geven in de nieuwe wijk aan het spoor.
Voor herontwikkeling van het gebied Bisschop Balderikstraat-Parallelstraat (tweede fase) wordt het voormalige fabriekspand na de zomer gesloopt. Bij een rondgang door het gebouw is het kunstwerk ontdekt. Na enig onderzoek door Eddy Loohuis bleek dat het om een werk van de gerenommeerde kunstenaar Jan Schoenaker gaat. Inmiddels is er contact geweest met de familie van de vorig jaar overleden kunstenaar. De familie is blij dat het werk behouden blijft en dat het te zijner tijd ook weer zichtbaar wordt gemaakt. Jan Schoenaker is vooral bekend als glazenier en schilder, maar hij heeft ook veel mozaïeken gemaakt. Dit kunstwerk is een afbeelding van ‘Arachne’, een figuur uit de Griekse en Romeinse mythologie.

Bron: gemeente Oldenzaal