Zoek
Zoek

Laatste keer Allerzielen in de Mariakerk?

Het is donderdag 2 november zo goed als zeker de laatste keer dat Allerzielen wordt gevierd in de grote kerkzaal van de Mariakerk. Daarna zal dat gebeuren in het parochiecentrum. Dat blijft namelijk beschikbaar voor de geloofsgemeenschap.
Allerzielen is de dag om te bidden voor de zielen van overledenen, het deel van een mens dat na de dood bij God kan doorleven. Veel katholieken bezoeken het graf van een geliefde en zetten bloemen neer.
 
Een vaste groep bestaande uit Leoni Beuvink, Annie Nijland en Jan Siemerink verzorgt al jaren de viering op Allerzielen in de Mariakerk in onze wijk. Donderdag begint deze om 19.00 uur. De namen van de overledenen worden genoemd en er wordt een kaars opgestoken. Na de dienst kunnen nabestaanden de kruisjes meenemen, die het afgelopen jaar in de Gedachteniskapel achterin de kerk hebben gehangen.
 
Met het oog op de verbouwing van de Mariakerk door projectontwikkelaar Jouw Wonen kunnen de vieringen straks niet meer worden gehouden in de kerkzaal. Overigens is het parochiecentrum afgelopen week al ingericht voor het houden van vieringen. ‘Omdat in de kerk de verwarming is uitgeschakeld en het daar simpelweg te koud wordt’, leggen Wim Olde Kalter van de geloofsgemeenschap en koster Louis Nijland uit.
 
Donderdag 2 november 19.00 uur Allerzielenviering in de Mariakerk.