Zoek
Zoek

Luuc spreekt de taal van de jongeren

Charon slingert wat rond en slingert wat aan; een verbindingslint van interviews met wijkbewoners. Van Carla Boerrigter blijven we op locatie Breedwijs voor een gesprek met Luuc Rickhoff, man van de (Helmich-)straat.
Selfie met Luuc, Jan Olde Kalter en Carla Boerrigter tijdens een verkenning van de wijk

‘Berghuizen is prettig voor jong en oud’

´Carla neemt me maandag mee voor een rondleiding door de wijk. Ik zal een selfie van ons appen’ vertelt Luuc als we kennismaken. ‘Jan Olde Kalter gaat ook mee, voor de verhalen uit de oude doos. We gaan dus met drie generaties op stap, het wordt vast leuk’. We nemen plaats in de binnentuin van Breedwijs, om de eerste zonnestralen van de lente op te kunnen vangen. In de zomer is het daar al snel te warm, nu smaakt de thee er prima. Het duurt niet lang of we zijn geanimeerd in gesprek. ‘Suriname?’ vraag ik verbaasd. ‘Jazeker’, zegt Luuc. ‘Heel even heb ik Berghuizen ingeruild voor een tropisch oord. Nu wordt mijn uitzicht Park Stakenkamp. Ook fraai! In mijn flat staan al een bed en een wasmachine. Tja, dat wassen ben ik van plan voortaan zelf te doen, maar voor eten schuif ik waarschijnlijk nog vaak aan bij mijn ouders, honderd meter verderop’. In de binnentuin blijken we precies in het midden te zitten, tussen zijn oude en nieuwe adres.
 
Woar bin ie van?
 
Luuc is de eerste jaren van zijn leven opgegroeid in het centrum van Oldenzaal. In groep drie is hij met zijn ouders, zusje en broertje naar de Helmichstraat verhuisd. Inmiddels is hij 25 en kijkt hij met goede herinneringen terug op een zorgeloze jeugd. Nog steeds heeft hij dezelfde vrienden van toen. Jongens en meiden die vaak een tijd zijn weggeweest, maar ook weer terugkomen naar Berghuizen om zich er voor langere tijd te settelen. ‘Ik vind het een conservatieve wijk, in de goeie zin van het woord. Het is hier prettig leven voor jong en oud’.