Zoek
Zoek

Markies Ronald voert De Spanvöggel aan

Markies Ronald Wubben en rentmeester Erik Maathuis zwaaien de komende carnavalsperiode de scepter over de Marke Berghoez’n. In café Olde Weghuis diende het 52e span zich zaterdagavond aan.
H
Rond de klok van 22.30 uur kwamen onder de luide klanken van de Sputterkearls Markies Ronald en rentmeester Erik het podium opstormen. Markies Ronald is 35 jaar en woont samen met zijn vriendin Mariëlle aan de Jan Steenstraat, de carnavalsboulevard van Oldenzaal. Ronald is werkzaam bij Horsthuis Electro in Rossum als allround medewerker. Wanneer hij niet aan het werk is, dan zit hij graag op de motor, gaat hij er samen met Mariëlle graag op uit richting strand of is hij met carnaval bezig. Tot afgelopen jaar was Ronald vorst van de vereniging en sinds dit jaar is hij voorzitter van de financiële commissie. 

Rentmeester Erik is 39, de trotse vader van Tristan en Mirthe en woont samen met Irene. In het dagelijks leven is Erik werkzaam als zelfstandig privé- en directiechauffeur onder de naam Excellence Directiechauffeurs. Naast autorijden zit Erik, evenals de markies, graag op de motor en is hij actief als Raad van Elf lid binnen de vereniging. 

Het 52e span regeert dit jaar onder hun liefsprök:
Vol gas en met ’n good humeur, veurt wie oons dit carnaval deur!

Tekst: