Search
Search

Merel zingt het Ave Maria mee

Minie Meijerink zong zaterdagavond bij de Mariakapel aan het Lossers Voetpad onder begeleiding van Jan Oostdijk het Ave Maria. En een merel zong mee. Wat een prachtig signaal en een bekroning voor deze openluchtviering.
Het mooist denkbare weer. Zo’n 200 bezoekers op stoelen bij de Mariakapel aan het Lossers Voetpad. Het koor Impulsief dat zingt, 40 leden sterk. Muziek, een altaar, leken die de woord- en communiedienst verzorgen. En pater Bertus Visschedijk die de preek verzorgt. Dat is samen vieren zoals Onze Lieve Heer het graag wilde! De hele dag was een ploeg vrijwilligers bezig geweest de kapel en de tuin schoon te maken en stoelen neer te zetten. De Mariakapel werd mooi versierd. Bewust koos de groep van de Mariakapel ervoor de viering in eigen beheer te regelen. Er mocht van het parochiebestuur van de H. Plechelmus wel een eucharistieviering worden gehouden, maar dan moest vanaf de eerste voorbereiding een lid van het pastoresteam worden betrokken. Maar organisator Herman Japink bleef erbij het in eigen beheer te willen doen en was ervan overtuigd dat hij met een woord- en communiedienst netjes binnen de regels is gebleven. Hoewel op de mooie locatie wel de H. Communie werd uitgedeeld. Het brood van God was van tevoren geconsacreerd door een priester. Japink kocht de hosties zelf bij een instantie die deze maakt en is er ook hier van overtuigd dat dit binnen de regels is. Na afloop van de viering werd er koffie gedronken op de klootschietbaan en was er alleen maar sprake van lof voor dit initiatief.
 
Hallo Berghuizen! deelt graag een welgemeend compliment uit aan de mensen die deze viering in de open lucht mogelijk hebben gemaakt. 

Foto’s: Louis Nijland.