Zoek
Zoek

‘Muziekkoepel laat de Boeskoolstad glimlachen’

Vorig weekend belde Wim Gaalman me. Eddy Loohuis had een cartoon getekend. Onderwerp: de muziekkoepel, die we willen bouwen in Park Stakenkamp. ‘Hier word ik nou helemaal blij van’, duidde Wim op de cartoon.
En ik werd er ook blij van. De cartoon van Eddy heeft inmiddels in weekblad De Glimlach gestaan. Hopelijk zijn nog meer mensen er blij van geworden. Het kan niet op,  deze zondagmiddag werd ik alweer blij. Want ik zag dat via onze donatiesite de Oldenzaalse Smartlappenzangers het mooie bedrag van 300 euro hadden overgemaakt. Ze hadden er een tekstje bij geschreven: ‘Kom op, op naar de muziekkoepel, op naar betere tijden, op naar optredens, op naar het koepelpodium…’ Beter kun je toch niet uitdrukken dat je in deze uitputtende Coronatijd weer verlangt naar het podium, naar publiek, naar fijn zingen en optreden dus. Hier werd ik dus blij van. Want ik zie het voor me. Een vol terras, het smartlappenkoor onder de koepel en een zonnige avond in mei vol melodieuze melancholie. Ha, was het maar zover.
 
Dat podium, dat komt er. Want niet alleen de inwoners van Oldenzaal werken fantastisch mee, ook het bedrijfsleven heeft de muziekkoepel omarmd. Wat betreft de financiën kunnen we al bijna zeggen dat we kunnen bouwen. Deze week is de aanvraag vcor de omgevingsvergunning ingediend bij de gemeente. Een achtjarig jochie uit onze wijk had gezien dat burgemeester Patrick Welman ook een mooi bedrag had overgemaakt via de donatiesite, ‘Dan komt het met de vergunning ook wel goed’, concludeerde het knaapje, zoon van onze bouwkundige Joffrey Bloemen. En dat zal vast wel.
 
Blij zijn we ook vooral met de kleine bijdragen van burgers, die voor ons even groot en vaak ontroerend zijn, Dank jullie wel daarvoor. Een mooie reactie werd opgeschreven door Annet Engelbertink: ‘De muziekkoepel laat Boeskoolstad weer muzikaal glimlachen.’ Geweldig toch. Blij word je bijvoorbeeld ook van de bijdrage van het 25-jarig kinderdagverblijf De Kangoeroe. Een mooi bedrag  voor de muziekkoepel, in jullie bedanken we  al die andere goede en gulle gevers, die de koepel de moeite waard vinden.
 
Wilt u ook een bijdrage leveren aan de Olcdenzaalse muziekkoepel? Klik dan op onderstaande link en vervolgens op de rode button ‘Doneer.’ We houden u enthousiast op de hoogte van de vorderingen.
 
www.muziekkoepel-oldenzaal.nl

Tekst: Felix Nijland