Zoeken
Zoeken

Na 50 jaar mutsen breien is het mooi geweest

Na meer dan 50 jaar mutsen breien stopt Ria Linderhof uit Zuid-Berghuizen er mee. Het is mooi geweest. Achter haar breimachine aan het werk, mutsen maken voor goede en andere doelen, het was ruim een halve eeuw Ria’s lust en leven.
Mutsen in allerlei kleuren en maten en voorzien van een passend logo.  Bijzonder, heel bijzonder, want Ria breidde thuis aan de Burgemeester Wallerstraat naast de Stakenbeek. Mutsen voor 5 euro per stuk, waarvan na aftrek van de materiaalkosten de gelden werden gedoneerd aan vele goede doelen door de jaren heen.
 
Ze heeft veel personen en instelling voorzien van mutsen. De stichting World Child Care, de St. Vincentiusvereniging, mensen in stille armoede, de Kinderwens Ambulance tot in Noord-Brabant toe. Ja, voor veel zeer veel goede doelen heeft ze mutsen gebreid. Nu laat ze ons weten dat ze er een punt achter zet.
 
Twee jaar geleden was schrijver dezes bij Ria voor een interviewtje en als waardering kreeg hij een gebreide grijze muts. Ria laat nu weten dat ze nog een laatste breiactie in gang heeft gezet, de allerlaatste. Ze heeft partymutsen voor de jonge en oudere supporters van FC Twente met logo.
Wilt u ook een lekkere warme muts, neem contact op met Ria Linderhof. 
 
linderhof.ria@gmail.com Of 0541 – 51 14 67. 

Tekst en foto: Martin Meijerink.