Zoek
Zoek

Eeuwige roem op YouTube voor De Sputterkearls

Voor De Sputterkearls breekt met hun carnavaleske videoclip ‘Kearls van de Bloaskapel’ zo goed als zeker eeuwige roem aan. Het carnavaleske nummer klinkt niet alleen aanstekelijk, maar de kapel won er op de Elfde van de Elfde ook het Leedkesfestival in de Marktstraat mee. En eerlijk is eerlijk: ze kunnen nog muziek maken ook.
De door Rick Bouwhuis voortreffelijk gemonteerde videoclip neemt de kijker op YouTube sinds kort mee op reis. En wel in het kielzog van een bloaskapel, die vanaf 2000 de hofkapel was van OCV De Spanvöggel uit Zuid-Berghuizen. Deze carnavalsperiode is het allemaal net iets anders. ‘Want’, vertelt Jorgen Halink van De Sputterkearls, ‘We waren na zoveel jaar toe aan nieuwe dingen. Andere vergezichten, wat meer contacten, dus we zijn niet meer fulltime zoals eerst verbonden aan De Spanvöggel. We spelen wel bij het aanbieden van de wagen.’
 
Zo komen de Sputterkearls vanavond, donderdag 25 januari, vijf avonden achtereen in actie tijdens het hoog aangeschreven gala van De Kadolstermennekes. Iets om naar uit te kijken en trots op te zijn. In de groep speelt sowieso nog een handvol Berghuizenaren en in de clip voeren Markies Martin en zijn broer en rentmeester Frank van De Spanvöggel de polonaise aan. Gewoon op straat in Zuid-Berghuizen. Maar er zijn ook beelden van een vrolijk stel in boerenkiel gestoken muzikanten op de trappen van het oude raadhuis aan de Kerkstraat. Aannemer Paul Reinink uit onze wijk is overal ‘in the middle’, want hij slaat op de grote trom als het nummer ‘Kearls van de Bloaskapel’ voor de zoveelste keer wordt aangeheven.
 
Nu het nummer is te zien en te horen op YouTube is het vastgelegd voor de eeuwigheid. De videoclip straalt enorm veel plezier en energie uit. Te zien is dat De Sputterkearls met hun oorsprong in Berghuizen er hun ziel en zaligheid in hebben gestoken. Hallo Berghuizen feliciteert deze prachtige groep muzikanten van harte met hun mooie en gewaardeerde prestatie!