Zoek
Zoek

Nationale Burendag in Park Stakenkamp

In Park Stakenkamp gaan zaterdagmorgen 26 september weer leden van het IVN Oldenzaal-Losser e.o. en andere vrijwilligers aan de slag tijden Nationale Burendag. Er wordt onder meer gewerkt in de vlinderhof en de tuin van Stakenboer. Alles met inachtneming van de Coronaregels.
Het IVN Oldenzaal-Losser e.o. heeft onderdak in boerderij Stakenboer en zet zich onder meer in voor Park Stakenkamp, waar onder andere een vlindertuin is aangelegd.
We gaan op deze natuurwerkochtend bollen planten in de tuin van Stakenboer, waardoor het volgend jaar nog mooier zal zijn. In de vlinderhof worden voor een nog betere groei en bloei zoden afgestoken met een speciale zodensteker. Dit werk staat onder leiding van Huub Zoontjes.
Doe ook mee. We gaan er weer een gezellige en nuttige ochtend van maken. Er is voor iedereen iets te doen.
 
We beginnen zaterdag 26 september om 9.00 uur bij het podium nabij de boerderij. Er is uitleg van de werkzaamheden, we verdelen de taken en vertellen hoe we in Coronatijd aan de slag gaan. Tussendoor pauzeren we. Hiervoor moet je (vanwege Corona) zelf koffie, thee of wat je wil meenemen. Na de pauze steken we de handen weer uit de mouwen. Ongetwijfeld voldaan na gedane arbeid sluiten we rond 13.00 uur af. Voor gereedschap zorgt de gemeente. Werkhandschoenen graag zelf meenemen. Stevige schoenen zijn
Handschoenen graag zelf meenemen. Stevige schoenen zijn aanbevolen.
Meedoen? Aanmelding is verplicht en kan voor IVN-vrijwilligers via de site van IVN Oldenzaal-Losser e.o. https://www.ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo
Na aanmelding krijg je nog verdere informatie, zoals het Coronaprotocol waaronder we werken.

Andere vrijwilligers kunnen zich aanmelden via info@halloberghuizen.nl
Activiteit: Nationale Burendag Park Stakenkamp
Locatie: Park Stakenkamp in Zuid-Berghuizen  te Oldenzaal
Wanneer: Zaterdag 26 september van 9.00 tot 13.00 uur.
Aanmelden: via de site van IVN Oldenzaal-Losser e.o. : https://www.ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo