Zoeken
Zoeken

NLdoet: hortensia’s snoeien en nestkasten ophangen

Stichting Kansrijk Berghuizen en het IVN Oldenzaal-Losser e.o. houden zaterdag 16 maart samen een natuurwerkochtend in Park Stakenkamp. Deze vindt plaats in het kader van de landelijke activiteit NLdoet. Buurtbewoners worden opgeroepen een ochtendje te helpen.
Het IVN heeft onderdak in boerderij Stakenboer en zet zich dan ook graag in voor Park Stakenkamp, waar onder andere een vlinderhof is aangelegd. Tijdens de natuurwerkochtend worden de hortensia’s bij de boerderij en huiskamer van de wijk gesnoeid en gekopt, zodat iedereen over een tijdje weer volop kan genieten van een prachtige bloemenzee. Tijdens het werken wordt uiteraard de gezelligheid niet vergeten.
De werkochtend begint om 9.00 uur in boerderij Stakenboer met het uitleggen  van de werkzaamheden en de verdeling van de taken. Naast het knotten van het hortensiaveld worden de informatiebordjes bij de bomen in het park rechtgezet en schoongemaakt. Een separate werkploeg trekt naar sportpark ’t Venterinck, waar zowel bij de voetbalvelden als langs de klootschietbaan 20 vogelnestkasten worden opgehangen, met name voor mezen en spreeuwen. 
Ook dit is een samenwerkingsproject van Kansrijk, het IVN, vogelwerkgroep De Grutto uit Weerselo en timmerman Henny Lage Venterink. Niet zo lang geleden werden in Park Stakenkamp al 20 vogelnestkasten opgehangen. Deze acties werden mogelijk door een bijdrage uit de actie Rabo Clubsupport en een Buurtsubsidie. Na overleg van het IVN met Natuurmonumenten worden in natuurgebied Hoge Venterink nog enkele kasten voor de bosuil opgehangen.
Voor gereedschap wordt gezorgd, werkhandschoenen dienen  de deelnemers zelf mee te nemen. Stevige schoenen zijn aanbevolen. En of maart weer sneeuw brengt, zoals vorig jaar?
 
Meedoen? Aanmelding is verplicht en kan via de site van het IVN Oldenzaal-Losser e.o. https://www.ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo