Zoeken
Zoeken

Zilveren erepenning voor 50-jarig Vooruitzicht

Burgemeester Patrick Welman wil zich bekwamen in de klootschietsport. Dat zei hij zaterdagmiddag bij het uitreiken van de Zilveren Erepenning van de gemeente Oldenzaal aan de 50-jarige klootschietvereniging Vooruitzicht.
De burgervader van Oldenzaal voerde het woord tijdens de jubileumreceptie van het trotse Vooruitzicht in het clubgebouw op de Hollinkbaan. Af en toe wil Patrick Welman zich melden tijdens de donderdagavondtraining. Hij prees Vooruitzicht omdat de club op zeer positieve en voorbeeldige wijze bijdraagt aan het behoud van de aloude klootschietsport.
Veel leden en gasten van meerdere bonden woonden de jubileumreceptie bij. Daaronder Martin Meijerink, auteur van Het Groot Klootschietersboek. Het bestuur onder leiding van voorzitter Ronnie Breukers uit de Lonnekerberg was bijzonder blij met de erepenning. Vooruitzicht kan erop bogen de organisatie goed voor elkaar te hebben en gooit regelmatig hoge ogen bij zowel de senioren, de dames als de uitstekende jeugdafdeling.
De bekende Nacht van Vooruitzicht werd door NKB-voorzitter Peter Zanderink benoemd als een uniek veldtoernooi. Huub Heitkamp sprak namens de KTO en benadrukte de prestaties van de jeugd bij Vooruitzicht. Bennie Beuvink, van oorsprong ook al uit de Lonnekerberg, praatte de receptie aan elkaar en riep de jeugd op. ‘Als je echt wilt gamen, kom dan bij ons.’
Dezelfde Bennie Beuvink werd met Gerard Luttikhuis gehuldigd, twee van de 13 oprichters van Vooruitzicht, dat zich in de feestelijke receptie weer eens bewees als een club met allure en een flinke lading pit.

Foto’s: Gerald Velthuis.