Zoeken
Zoeken

Ontdek de helden van de herfst

Met de nieuwe cursus in oktober hoopt het IVN Oldenzaal weer veel mensen mee te mogen nemen in het boeiende schimmelrijk van de natuur. Ontdek zo de helden van de herfst, samen met het IVN Oldenzaal, dat een vierdelige paddenstoelencursus voor beginners houdt. Tijdens de cursusavonden in Breedwijs aan de Helmichstraat wordt duidelijk dat paddenstoelen overal zijn, al zijn ze voor het grootste deel van hun levenscyclus onzichtbaar.
Onzichtbaar én onmisbaar: paddenstoelen spelen een unieke rol in de kringloop en houden de natuur in evenwicht. Elk najaar poppen ze in groten getale omhoog en elk najaar staat jong en oud in de rij om ze te ontdekken. Herken jij de parasolzwam, de geweizwam en de biefstukzwam al? De cursus is uitdrukkelijk niet alleen om eetbare van giftige paddenstoelen te onderscheiden (wildpluk).
 
De eerste avond komt de algemene kennis van het schimmelrijk aan bod (wat is een paddenstoel, ecologie, voortplanting, manieren van indelen). Verder leer je hoe je paddenstoelen op naam kunt brengen (determineren). De tweede cursusavond maak je nader kennis met enkele veelvoorkomende paddenstoelenfamilies en hun kenmerken. Hoe onderscheid je de verschillende soorten van elkaar. De opgedane kennis wordt tijdens een tweetal excursies in het veld in praktijk gebracht.
 
Waar: Breedwijs, Helmichstraat 42b, 7574 TX Oldenzaal.
Wanneer: woensdag 3 en 10 oktober 19.30–22.00 uur, zaterdag 6 en 13 oktober 10.00-12.30 uur.
Kosten: 20 euro voor IVN-leden, niet-leden betalen 25 euro. Dit is inclusief cursusboek en handouts, spiegeltje en koffie/thee tijdens de cursusavonden.
Informatie: www.ivn.nl/oldenzaal of mail mariskadamink@hotmail.com.
Aanmelden: uitsluitend via het formulier op de site van het IVN Oldenzaal. Er kunnen maximaal 25 mensen deelnemen.