Zoek
Zoek

Vlinderhof na Burendag strak de winter in

De herfst breekt aan. Vogels gaan op trektocht, kikkers, padden en salamanders trekken de modder in of zoeken op land een schuilplek. Ook de kruidige planten trekken hun sappen terug en laten een wat dorre structuur achter. Zo kan de vlinderhof een weemoedige aanblik geven. Maar zaterdag werd er hard gewerkt.
Toch, als je naderbij komt en goed kijkt zie je nog bloeiende planten met illustere namen als echte guldenroede of wilde bertram. Maar zoals gezegd: zaterdag tijdens Burendag was het tijd voor actie in de vlinderhof in Park Stakenkamp.
Een gedreven ploeg vrijwilligers van het IVN Oldenzaal-Losser e.o. ging aan de slag met bosmaaier en jawel, een heuse zeis. Het maaisel werd in kruiwagens afgevoerd om de nodige schraalheid te behouden. De gemeente zal het komende week meenemen. Schraal was de als altijd uitstekende ravitaillering in boerderij Stakenboer, verzorgd door Kansrijk Berghuizen en mensen van Impuls, zeker niet. 
Er is weer veel en mooi werk verricht. De nieuwe voorzitter van IVN Oldenzaal-Losser e.o. liet zien wat een WERKbezoek inhoudt. Als de kinderen maandag op school komen, worden ze welkom geheten met de fleurige aanblik van nieuwe planten in de bakken. Daar hielden Koen en Yvonne Zomers zich mee bezig. Zo kunnen we met zijn allen terugkijken op een prima natuurwerkochtend. Eveneens komende week zullen landschapsontwikkelaar Huub Zoontjes en het hoveniersbedrijf Damink uit Agelo als sponsoring het hoge gras in de vlinderhof wegmaaien. Dan ontstaat ruimte voor nieuwe natuurontwikkeling en gaat de hof glad de winter in.

Tekst en foto’s: Wilbert Kallenberg IVN Oldenzaal-Losser e.o.