Zoek
Zoek

Onze Mariakerk in oude foto’s

Een dag voor de Mariakerk wordt onttrokken aan de eredienst dook de redactie van Hallo Berghuizen in het archief en selecteerde voor de eeuwige herinnering een groot aantal historische foto’s uit het rijke parochieleven in Berghuizen vanaf circa 1954.
U ziet in bijgaand collage foto’s van de bouw van de kerk, de inwijding, bouwpastoor Kloppenborg, onze legendarische koster Jan Floothuis, Marie Hendriksen, de huishoudster van pastoor Hartman, een volle kerk, de uitreiking van de H. Communie en de toediening van het H. Vormsel, maar ook twee foto’s van het allereerste kerkelijk huwelijk dat in de Mariakerk werd voltrokken, namelijk dat van Teunke Christenhusz en Mientje Velthuis in april 1955.
 
En de foto van pastoor Cees van  Breemen en zijn huisgenote Lucy Wijdemans, gemaakt in 1985 in  hun toenmalige parochiekerk in Arnhem voor het Dagblad Tubantia en de wijkkrant De Bergbuis, op het moment dat zij vertrokken naar Berghuizen. En er is nog veel meer. Wilt u er over drie jaar nog eens naar kijken, dan kan dat. U tikt gewoon het woord Mariakerk in de zoekfunctie van Hallo Berghuizen en u komt alle gemaakte artikelen en foto’s van de Mariakerk tegen. Op naar  morgen! Op naar nieuwe lichtpuntjes!

Tekst en bewerking foto’s: Felix Nijland en Cyril Koop.