Paasvuur Jambor

Voor het eerst sinds drie jaar maar ook meteen voor de laatste keer vlamt eerste paasdag rond 20.30 uur het paasvuur aan de Schapendijk op. Gerard en Borrie Jambor tasten zaterdag met familie nog een keer de paasstapel op.
Hun leeftijd speelt een rol er na dit jaar een punt achter te zetten, legt Borrie uit. ‘We worden allebei een dagje ouder en het paasvuur opbouwen zorgt toch telkens voor veel werk’. In 2019 brandde hetv paasvuur niet vanwege de extreme droogte. De twee jaren er na was het Corona, dat doorgaan verhinderde. Tot verdriet van velen, met name van de kinderen uit de wijk die zondagavond eindelijk weer mogen helpen het paasvuur aan te steken. 
 
De familie Jambor maakte in 2005 een herstart met het paasvuur op de weide aan  de Schapendijk. Borrie: ‘Toen was er een hele zware sneeuwstorm geweest, waarbij veel bomen omvielen. Hout genoeg dus.’ Haar vader Jozef Jambor zorgde vroeger al voor een paasvuur, samen met de klootschieters van De Toekomst. In die tijd werd rond het vuur nog gecollecteerd om de verenigingskas te spekken.
 
Paasvuur op de weide van de familie Jambor. Eerste paasdag rond 20.30 uur. Vrije entree.