Zoek
Zoek

Prachtig feest voor Melita

Ze wilde geen grote bos bloemen, lange toespraken en cadeaus. Maar Melita Vosmer, afgelopen zaterdag 40 jaar in dienst bij manege De Boerskotten, werd toch op een mooie manier in het zonnetje gezet.
Teks
Van 10.00 tot 14.00 uur waren er wedstrijden voor de ruiters. Ze moesten een parcours afleggen en werden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van Monique Belderink. Nadien kreeg elke ruiter een certificaat.
Veel ruiters glunderden bij het zien van de wedstrijdlijst. De meesten kregen veel punten.
 
Deze morgen was het een drukte van belang. Ook werden er loten verkocht voor leuke prijzen. Herman Japink verkocht hamburgers. De opbrengst komt ten goede aan de manege.
Om 15.00 uur begon het grote feest. Melita werd toegesproken door de voorzitter van de manege voor mensen met een beperking Wim Reef. Hij zei dat Melita heeft zich ontwikkeld als een ‘moeder van de manege’. Niet alleen door haar gepassioneerde manier van lesgeven, maar zeker ook door alles wat er om heen hangt. Ze begeleidt vrijwilligers, ruiters en begeleiders. Voor iedereen heeft ze een luisterend oor. Ook houdt ze van orde en netheid.
 
Melita kreeg naar wens een bescheiden bosje bloemen, een cadeaubon en een korte toespraak. Na het bestuur had de dagbesteding nog een dankwoord, in de vorm van het ABC van Melita. Niet alle letters van het alfabet hoeven te worden genoemd, maar de Q van Queen van de mestbak was leuk gevonden.
 
Er werden tevens drie ruiters gehuldigd die 40 jaar les hebben of zo lang vrijwilliger zijn. Deze middag waren er vele oud- vrijwilligers gekomen om Melita te feliciteren. Dat was voor velen een mooi weerzien na zoveel jaar. Er waren ook veel ruiters met hun ouders. Voor Melita Vosmer was het een onvergetelijke dag.

Tekst en foto’s: Louis Nijland