Zoeken
Zoeken

Prettig kamperen met bed op wielen

Met een ‘bed op wielen’ is het prettig kamperen. In de vakantieperiode staan her en der in de wijk caravans en campers geparkeerd, klaar om mee op pad te gaan. Of de eigenaars zijn net thuis en blikken terug op hun vakantie.
Mevrouw Klieverik en de heer Scholten in hun Westfalia.
Met de camperbus naar de Sächsishe Schweiz
 
Onder een carport aan de Boerskottenlaan staat een Westfalia uit 1991. De camperbus blijkt vernuftig ingericht met een bank die eenvoudig uitgeklapt kan worden tot comfortabel bed, een keukenblok, koelbox en kacheltje. Onder het hefdak, waardoor je rechtop in de bus kunt staan, is opvallend veel opbergruimte. ‘Met 5 minuten zijn we vertrokken’, vertelt de heer Scholten. Samen met zijn partner mevrouw Klieverik heeft hij zijn zomervakantie doorgebracht op meerdere plekken in Duitsland. ‘Via Leipzig, Weimar en Dresden zijn we vlakbij de Tsjechische grens in de Sächsische Schweiz uitgekomen. Een prachtig gebied aan de Elbe, met bijzondere rotsformaties. We zijn vanaf de oever via een smalle rotsrif naar de 194 meter hoger gelegen Basteibrug geklommen en hebben de indrukwekkende vesting Königstein bezocht’. Mevrouw Klieverik vult aan: ‘We verblijven steeds zo’n drie nachten op één plek en doen dan veel op de fiets. We gebruiken de Westfalia meerdere keren per jaar, ook voor weekendjes weg, of als ik bijvoorbeeld een stuk van het Pieterpad loop. Langs de route wordt me vanuit de bus een kop koffie aangeboden en aan het eind van de etappe zetten we de tuinstoelen onder de luifel en kunnen we overnachten. Met de camperbus zijn we heel mobiel; rijden op smalle weggetjes of parkeren in een grote stad gaat vrij gemakkelijk. Hij verschaft ons veel vrijheid en plezier’.
Albert en Joke Huttenhuis voor hun ‘Hobby’.
Geen Ossiacher See, maar De Veluwe
 
‘Aan alles komt een eind’, vertelt Albert. Na ruim dertig jaar aan de Ossiacher See in Oostenrijk te zijn geweest, zoeken Albert en Joke Huttenhuis de laatste jaren hun vertier wat dichterbij. Deze zomer hebben ze met hun ‘Hobby’ zo’n tweeënhalve week in Ermelo gekampeerd. Op recreatiepark De Paalberg, fraai gelegen tussen Veluwse bossen en heide, was het echtpaar van alle gemakken voorzien. ‘Het was prachtig weer en we hebben veel gefietst’, vertelt Joke. ‘Onze kleinzoon Marijn is nog een dag bij ons geweest, dat was ook heel gezellig. Verder hebben we een bezoek gebracht aan de schaapskooi en de zandsculpturenexpositie van oud meesters in Garderen’. ‘Ook Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur vlakbij Barneveld is een aanrader’, vult Albert aan. ‘Een Open Air of Feuerwehrfest zoals in Karinthië hebben ze hier natuurlijk niet, maar wel werd er van alles georganiseerd en er waren regelmatig artiesten en volkszangers. Al met al is een vakantie in eigen land ons goed bevallen en hebben we ons prima vermaakt’. 
Stefan, Anouk, Tijn en Pim Brugging met hun retro kampeercombinatie.

Tekst en foto’s: Charon Golbach- Olde Riekerink.