Zoek
Zoek

Quinten en Anique ruimen afval op

Vier grote zakken met afval zamelden Quinten (5) en Anique (3) zaterdagmorgen met hun ouders Koen en Yvonne Zomers in in het Park Stakenkamp. Ze waren met vele anderen hard aan het werk tijdens de Nationale Burendag.
Toen Harrie en Benno van de gemeente Oldenzaal de aanhanger met materiaal en gereedschappen hadden afgeleverd bij Stakenboer wisten Quinten en Anique meteen welk gereedschap ze wilden hebben: de afvalprikker. ‘Quinten en Anique hebben al heel vroeg van ons meegekregen dat rotzooi niet in onze mooie natuur hoort’, vertelt Yvonne op haar Facebookpagina. ‘In speeltuintjes, parken, op het schoolplein of in mooie natuurgebieden (noem maar op) zagen ze ons altijd al rommel verzamelen en weggooien in de prullenbak, het liefst nog gescheiden. Zelf doen ze dit ook en daar zijn wij ontzettend trots op.’
En dus gingen Quinten en Anique zaterdagmorgen iets na negenen voortvarend aan het werk in het park. Terwijl leden van de werkgroep Berghuizen de podiumelementen bij Stakenboer schoon spoten met de hogedrukspuit en leden van het IVN biologische bollen in de grond stopten in de vlinderhof gingen de allerjongste vrijwilligers minutieus het park door. Geen vuiltje bleef liggen en zoals gezegd was de opbrengst verbazingwekkend.
Burendag in het park was zeer geslaagd. Alleen de buren zelf lieten het jammer genoeg afweten. Daar stond tegenover dat meer dan 20 vrijwilligers in een uitstekende sfeer de hele morgen met elkaar aan het werk waren, hun kopje koffie dronken en aan het eind gezamenlijk de lunch nuttigden in de boerderij. Deze was aangeboden door de WG, onze lokale politieke groepering, die het vijftigjarig bestaan vierde en alle stadsdelen van Oldenzaal daarin betrok met het schenken van een grote buurttafel en een lunch. Maar daarover elders op deze site meer.
Fotograaf Mirella de Jong, woonachtig in onze wijk, volgde Quinten en Anique Zomers een tijdje in het park en legde het tweetal prachtig vast op de gevoelige plaat.