Zoeken
Zoeken

Wijkvisie klaar voor onze burgemeester

Een groepje relatief jonge Berghuizenaren dacht samen met Kansrijk Berghuizen na over onze wijk en legde de bevindingen, ideeën en gezonde ambities vast in een wijkontwikkelingsvisie. Donderdag 26 september wordt deze visie om 10.00 uur in boerderij Stakenboer aangeboden aan burgemeester Patrick Welman.
De initiatiefgroep wijkontwikkeling. Bovenste rij v.l.n.r. Elly Wenneger, Pinar Saban, Tamara Stein en Emiel Haamberg. Onderste rij Joffrey Bloemen (links) en Edip Saban. Gerwin Wissink ontbreekt op de foto vanwege vakantie.
Ook de wijk zelf dacht mee en kon tijdens een zogenaamde wijkraadpleging in Breedwijs meningen en voorstellen inbrengen. De gezamenlijke gedachten zijn verwoord in een handzaam en professioneel boekwerkje op A5-formaat, een mooi product van onze medewijkbewoonster Elly Wenneger van Studio Nieuwe Weide.
 
Leden van Kansrijk en van de initiatiefgroep wijkontwikkeling zullen de belangrijkste voorstellen toelichten. Donderdagmorgen wordt in Stakenboer tevens de nieuwe slogan voor Zuid-Berghuizen bekend gemaakt. Kernboodschap zal zijn dat we in onze wijk in het algemeen heel tevreden zijn. De ambities liggen op het vlak van de voornaamste doelstelling van Kansrijk: Zuid-Berghuizen nog net een beetje mooier en beter maken. De leden van de initiatiefgroep wijkontwikkeling zijn overigens Elly Wenneger, Joffrey Bloemen, Tamara Stein, Emiel Haamberg, Edip en Pinar Saban en Gerwin Wissink. Ze werden gecoached door Jan Snijders, inwoner van onze wijk en voormalig financieel directeur van aannemer Plegt Vos. De groep die gesteund door Hennie Maartens en Felix Nijland van Kansrijk, prachtig werk heeft verricht, blijft zo goed als zeker bestaan. Maar dan als brainstormgroep en denktank, die zich over thema’s in de wijk zal buigen. Zoals: hoe brengen we culturen in Zuid-Berghuizen dichter bij elkaar?

Foto’s: Riet Vos