Zoek
Zoek

Richard Verheul terug op oale groond

Met de ingrijpende verbouwing en modernisering van het vroegere huis van zijn ouders aan de Helmichstraat voegt projectontwikkelaar Richard Verheul een mooi stukje toe aan het nieuwe woongebied Stakenbeek fase 1.
Even was aan de orde de woning met achtergelegen bedrijfshal te verkopen. Mogelijk aan Janssen de Jong projectontwikkeling, die op het naastgelegen terrein van Sportcentrum Marian en de hoek die voorheen van de gemeente was een nieuw woongebiedje gaat ontwikkelen. ‘Uiteindelijk bleek het niet interessant en heb ik besloten hier zelf te gaan wonen’, vertelt Richard Verheul (55). De interieurinrichter is nog bezig in de ruime woning. Op de fris uitgerolde grasmatten aan de kant van de Roveniusstraat doet een robotmaaier zijn werk.

Vanuit de woning met veel glas is de Stakenbeek goed te zien, een riant uitzicht. Richards vader had een stukadoorsbedrijf, dat hij runde vanuit een voormalig ketelhuis aan de Van Alphenstraat in De Thij. In 1979 besloot hij een woning met bedrijfshal te bouwen op de hoek Helmichstraat-Roveniusstraat. ‘Als jongen heb ik hier veel gevoetbald met jongens van de overkant van de beek. Zuid-Berghuizen is voor mij dan ook geen onbekend terrein. Ik heb destijds nog gewoond aan de Jan Steenstraat, naast Ben en Monique Kip. Met het betrekken van deze woning keer ik dus in feite terug op oale groond’, vertelt Richard Verheul, voorheen ook directeur-eigenaar van het aannemersbedrijf Tijdhof-Hobema.

Zijn ouders zijn inmiddels overleden. Bij de verbouwing door het aannemersbedrijf Warmes koos Richard Verheul voor twee belangrijke uitgangspunten. ‘De woning moest in dit nieuwe woongebied uitstraling krijgen en ik wilde een duurzaam huis. Een woning met tuin waar ik de komende twintig jaar geen onderhoud aan hoef te plegen.’ Hoewel hij nog wel een gashaard heeft, bouwde hij het huis verder nagenoeg energieneutraal. Met warmtepomp en zonnepanelen en gebruik van een bij de laagbouw passende gevelbekleding, die wel 50 tot 80 jaar mee kan gaan.

Naast hem is inmiddels begonnen met de sloop van het sportcentrum. De voormalige eigenaren Fred en Marian van Veen zullen hun huis iets verderop aan de Helmichstraat over enige tijd inruilen voor een nieuwe woning aan de Roveniusstraat. Richard Verheul verheugt zich op zijn nieuwe woonplek. ‘Het voelt een beetje als thuiskomen’.