Search
Search

Smijt je vloerplaten lekker op straat

Een sporttas, slippers, vuilniszakken en een flink pak vloerplaten. Zo maar een greep uit het afval, dat zondagavond op het milieueiland achter het winkelcentrum lag. Minder dan vorig weekend, maar toch nog veel te veel. Opnieuw was hier zwerfafval alle kanten opgewaaid.
Bij de beide ondergrondse containers voor de flats aan de Burgemeester Wallerstraat lag minder afval dan het weekend er voor. WBO Wonen heeft de kwestie uitgezet binnen de eigen organisatie en neemt maatregelen. De Bijzondere Opsporings Ambtenaren (BOA’S) van de gemeente besteden er eveneens aandacht aan en zullen overtreders op hun gedrag aanspreken. Alleen in gezamenlijkheid en door er constant bovenop te blijven zitten kan hier iets aan veranderen. Voor de flat aan de westkant van de Burgemeester Wallerstraat lag zondagavond opvallend veel zwerfafval. 
 
De overlast door een groep jeugdigen in het park wordt in de gaten gehouden door de politie, jongerenwerk en de boa’s. Twee weken laten agenten dagelijks hun gezicht in het park zien en onder meer bij het Fun Court is het nu al veel schoner. Voor deze twee weken heeft de politie van het park een zogenaamde WAP gemaakt (Wijk Aandachts Punt). Jongerenwerk brengt de groep nadrukkelijker in kaart.
Een nare plek blijft de parkeerplaats bij Breedwijs, met name de hoek tegen het  park aan. Hier staan vaak jongeren, die vanuit hun auto’s allerlei afval achterlaten. Daardoor verkeert deze plek waar veel mensen het park ingaan in een permanente staat van viezigheid.
Zoals gezegd blijft Hallo Berghuizen de afvalproblematiek nauwgezet volgen. Vanuit de Stichting Kansrijk Berghuizen wordt voor de aanpak de samenwerking gezocht met partners in de wijk. Daar wordt goed op geanticipeerd.
Ziet u een illegale afvaldump, kent u de overtreders of signaleert u een kenteken, stuur dan een mail aan info@halloberghuizen.nl
 
Wij weten wel wat we met deze tips moeten doen.

Tekst: Felix