Zoek
Zoek

Noll’nkoor op Twentse dialectavond Dree Marken

‘t Noll’nkoor levert woensdag 22 maart de muzikale inbreng op de jaarlijkse dialectavond van historische vereniging De Dree Marken in De Lutte. De vijf zingende broers Morsinkhof uit Haaksbergen brengen liedjes met een knipoog en veel humor in de Twentse taal.
’t Noll’nkoor, vijf Twents zingende broers uit Haaksbergen, die woensdag 22 maart optreden tijdens de dialectavond van De Dree Marken in Erve Boerrigter.
Dat zijn voor het merendeel zelfgeschreven teksten op bekende muziek of bestaande dialectnummers. ‘t  Noll’nkoor heeft in Haaksbergen al jaren veel succes met een eigen oudejaarsconference. Naast muziek zijn er op de altijd goed bezochte avond in dialectmaand maart in De Lutte ook voordrachten in de Twentse sproak.
Verhalenverteller en columnist Gerrit Dannenberg uit Rijssen vertelt op een prikkelende manier over zijn ideeën voor de toekomst van onze Twentse taal.  De jeugd uit groep 8 van de basisschool in De Lutte presenteert met voordrachten haar beheersing van ’t plat. 
Gerrit Dannenberg geeft zijn visie op de toekomst van het plat.
Traditiegetrouw wordt de kennis van het Twents getest onder de aanwezige bezoekers. Daarvoor is er weer de populaire woordenquiz. Volgens de spelformule van ‘petje op, petje af’ selecteert zich hier de beste kenner van de Twentse sproak. Die wordt beloond met een toepasselijke prijs.
De avond heeft weer een gevarieerd programma, waar taal en cultuur van Twente samen komen. De dialectavond van de Dree Marken is zoalsa gezegd woensdag 22 maart in Dorpshoes Erve Boerrigter aan de Plechelmusstraat in De Lutte en begint om 19.30 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. De link met Berghuizen is dat onze oude marke is vertegenwoordigd in De Dree Marken.