Zoek
Zoek

Toch sfeer in een koude kerk

Zo’n 150 min of meer vaste bezoekers woonden zaterdagavond de allerlaatste kerstviering in de Mariakerk bij. Ze mochten een kaarsje (‘lichtje’) naar de kerststal brengen, waardoor het een viering met een extra  sfeervol tintje werd.
Hoewel de echte kerstsfeer in een steenkoude kerk nog wel tegenviel. Want de verwarming is inmiddels buiten werking, omdat de slopers maandag 8 januari beginnen met het verwijderen van de kerkbanken en de noodzakelijke asbestsanering. Onder meer de plafondblokken boven de grote kerkzaal moeten, omdat ze van asbesthoudend materiaal zijn, worden weggehaald.
 
Maar toch weer een lichtpuntje was het koor Triple One, dat de door leken geleide viering verzorgde met mooie gezangen. Ondanks dat alles verlieten veel trouwe kerkgangers met een dubbel gevoel het kerkgebouw. Verdrietig, omdat in de kerk nooit meer gevierd zal worden en aan de andere kant nog wat hoop, omdat in het parochiecentrum een ruimte van ca. 60 m2 wordt ingericht voor de geloofsgemeenschap in Zuid-Berghuizen. Het lekenkorps wil daar in de toekomst kleinschalige vieringen blijven verzorgen. De overkoepelende St. Plechelmusparochie huurt deze ruimte van projectontwikkelaar Jouw Wonen.