Zoeken
Zoeken

Tranen wellen op bij lied over Oekraïne

Bezoekers kregen tranen in hun ogen toen het Oekraïense vrouwenensemble ‘Wir sind aus Ukraïne’ zondagmiddag tijdens Gastvrij Berghuizen bij de muziekkoepel het slotlied inzette van een set met prachtig gezongen liederen over hun vaderland.
Deze jonge vrouw zong in het Oekraïense ensemble en bracht een indrukwekkende ode aan haar door oorlog geteisterde vaderland.
Met emotie zongen de vrouwen, van wie enkelen in de oorlog hun man hebben verloren, de ode aan hun land. Ze wonen hier over de grens in het Münsterland.
Eritrese vrouwen wonen de oecumenische viering bij.
Enkele honderden mensen bezochten onder een stralende zon het multiculturele evenement in Park Stakenkamp. Dat begon om 12.00 uur met een ronduit indrukwekkende oecumenische viering met katholieken, protestanten, moslims, Syrisch-Orthodoxen, Oekraïners en Eritreërs. Elk in hun eigen taal spraken vertegenwoordigers een vredeswens uit en de driejarige Axel en de vierjarige Fabio lieten aan het eind witte vredesduiven het luchtruim kiezen. Gastvrij Berghuizen was een groot succes. Bijgaand een foto-impressie.
De Oekraïense Oksana geeft met haar vierjarig zoontje Fabio samen met ouders Donny en Melanie van  de driejarige Axel aan het einde van de viering witte vredesduiven de vrijheid.

Foto’s: Hans Muijderman en Bart Hampsink.